- Hirdetés -
- Hirdetés -
Sport

Mától csoportos edzéseket tartanak a Szeged riválisánál

- Hirdetés -

Az NB II-ben szereplő labdarúgó csapatok közül eddig egyiknél sem tartottak közös foglalkozásokat a korlátozások kezdete óta. A Szeged-Csanád Grosics Akadémiával egy ligában játszó fővárosi együttes azonban mostantól követi az élvonalbeli klubok példáját.

Hivatalos honlapján jelentette be az NB II listavezetője, az MTK Budapest, hogy a mai naptól kis csoportokban újra közös foglalkozásokat tartanak. Minden játékosnál és stábtagnál elvégezték a kroronavírus-tesztet és mindenkinél negatív lett. Szigorú szabályok betartásával, de a Lantos Mihály Sportközpontban megint együtt lehet a keret, maximum 10 fővel egyszerre a pályán, otthon öltöznek és külön érkeznek és távoznak. Egy érdekes tanácsot is adott a budapesti kékek orvosa, ami a Szeged365.hu olvasói számára is hasznos lehet: “Nagy számú vizsgálat alapján azt mondja a szakirodalom, hogy azoknál az embereknél jelentkeztek a koronavírus súlyosabb tünetei, akiknél a cink és a szelén szintje alacsony volt. Ezért a virológusok azt javasolják, hogy a két nyomelemet érdemes lehetőleg naponta szedni – ezt tanácsoltuk a játékosoknak is. mondta dr. Dreissiger Imre.

Az MTK az első NB II-ben szereplő klub, ahol újra közös edzéseket tartanak. Fotó: www.szeged-grosicsakademia.hu

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2019. november 24-én fogadta az MTK-t a Szent Gellért Fórumban, a találkozó 1:1-re végződött. a két csapat tavaszi, budapesti összecsapására még nem került sor.

“Fő az egészség” -vallja Joao Janeiro. forrás: www.szeged-grosicsakademia.hu

A szegediek vezetőedzője, Joao Janeiro korábban a közös edzésekről is kifejtette a véleményét a www.csakfoci.hu-nak adott interjúban. “Amíg én irányítom ezt a csapatot, és amíg a jelenlegi helyzet fennáll, nem lesz ilyen. Először is azért, mert az emberek egészségénél nincs fontosabb, és nem én leszek az, aki megszegi a rendelkezéseket. A játékosok és az edzők is elsősorban emberek, nekem pedig az a legfontosabb, hogy mindenki biztonságban maradjon. Őszintén szólva nem sok értelmét látom annak, hogy 4-5 fővel edzzünk egyszerre, ez nem futsal, hogy bármi haszna legyen. Talán annyi, hogy a játékosok végre együtt mozoghatnának a társaikkal, de emiatt nem fogunk kockáztatni. Addig biztosan nem, amíg nem tudjuk, mi lesz a folytatással. -mondta a portugál tréner.

A bajnokság folytatásával kapcsolatban egyelőre azonban minden bizonytalan. Erről is beszélt Germán Tamás, a szegediek csapatkapitánya a Szeged365.hu-nak korábban.

https://szeged365.hu/2020/04/26/bercsokkentes-szerzodes-kopasz-fej-es-gyermekaldas-megszolalt-a-szegedi-focicsapat-kapitanya/

- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb