Sport

A szegedi sakkozók is élőben figyelhetik a világ legjobbjainak online versenyét

Nem sok élő sporteseményt lehet mostanában látni, de a világbajnoki címet 2013 óta védő Magnus Carlsen olyan online versenyt szervez, amelyen a világ nyolc legjobb sakkozója vesz részt. A norvég nemzetközi nagymester által kitalált viadal nyereményalapja közel 100 millió forint.

A körmérkőzéses szupertornán Carlsen mellett az amerikai Fabiano Caruana és Wesley So, az orosz Jan Nyepomnyascsij és Alekszandr Griscsuk, a kínai Ting Li-zsen, a francia Maxime Vachier-Lagrave, valamint az örmény Levon Aronjan indul. A negyedórás játékidejű partikból négyet játszanak minden párban, és az alapetap után a legjobb négy folytathatja az egyenes kieséses szakaszban. A verseny legnagyobb vonzereje a 250 ezer dolláros pénzdíj mellett, hogy élőben követhető.

https://www.facebook.com/magnuschess/photos/a.448305275275452/2519817008124258/?type=3&theater

Közben Szegeden sem áll meg a sakk élet. Bár néhány verseny elmarad a tervezettek közül, a Maróczy Gézáról elnevezett sportegyesület honlapján új menüpontot hoztak létre, SakkOkos néven, valamint frissítették az aktív sakkozók listáját is. A Carlsen által szervezett torna követése a játékosoknak jó “online edzés” is lehet. A klub tagjait videón is bemutatják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb