Sport

Kopasz Bálint repült egyet, de a világbajnok kajakos támogatói nem szálltak el

Bálint a tavalyi, szegedi világbajnokságon megnyerte a „kajak király” címet azzal, hogy az ezer méteres távon, egyéniben a dobogó legfelső fokára állhatott. Ezzel első számú esélyessé lépett elő az olimpiát illetően is. Csakhogy jött a vírus és a halasztás, valamint a kérdés: mit lépnek most a támogatók?

A Szegedhez ezer szállal kötődő kajakos, Kopasz Bálint világbajnoki címe volt az egyik legemlékezetesebb momentuma a tavalyi világbajnokságnak. Nem lehet elégszer megnézni libabőr nélkül.

Mindenki tudta, hogy nagy tehetség és 2019-ben ki is jött a sok munka eredménye, mindent megnyert, amiben elindult. Éppen egy edzőtáborban volt Dél-Afrikában, amikor jött a hír, hogy baj van, később pedig az olimpia halasztása is hivatalossá vált. Erről korábban írtunk a Szeged365.hu-n.

Bálint: „Nem mondanám, hogy előnyömre vált, hogy 1 évvel elhalasztották az olimpiát, mivel nagyon jól sikerültek az eddigi edzések és szuper formában vagyok. Így arra számítottam, hogy nagyon jól sikerülhetett volna ez a szezon. De természetesen nézem a jó oldalát az olimpiai halasztásának, így kaptam plusz egy évet, hogy a kisebb hiányosságokat pótolni tudjam és még jobb legyek.”

A halasztás lehetőséget ad a határok feszegetésére is.

Bálint:  ”Most van idő megnézni – tét nélkül- , hogy mit is jelent számomra, ha 80 kg feletti testsúllyal teljesítem az 1000 méteres, olimpiai távot.  A vízi és a kondi edzések mellett nem hanyagolom el a futást sem, hiszen az egy fantasztikus mozgásforma és elengedhetetlen az olyan erő-állóképességi sportágakban, mint a kajak-kenu.”

Az érem másik oldala, hogy a kajak-kenu egy speciális sportág, amelyben az olimpiai eredményesség számít igazán, így a támogatók is arra fókuszálnak. De mi van, ha nincs olimpia? Legalábbis az eredeti időpontban.

Bálint: „ Megijedtem kicsit attól a gondolattól, hogy mi van, ha a szponzoraim kiszállnak a támogatásomból az Olimpia elhalasztása miatt. Szerencsére nem így lett! Minden eddigi szponzorom jelezte, hogy továbbra is számíthatok rájuk. Ez nagyon jól esett nekem! Ez a hír adott is egy plusz lendületet és erőt ahhoz, hogy továbbra is lelkesen és keményen készülhessek tovább. Idén az országos bajnokság mellett talán a szegedi világbajnokságon is rajthoz állhatok, tehát nem maradunk versenyek és megjelenés nélkül.”

https://www.facebook.com/balint.kopasz.12/videos/2838492356387565/

A kajak-királyt extrém terhelés éri az edzéseken és a versenyek során, de a repülés még számára is tartogatott meglepetéseket.

Bálint: „Nemrég életem első műrepülésén vehettem részt a pécsi reptéren egy nagyszerű pilóta társaságában. Faragó István megengedte, hogy egyedül is vezessem a gépet. Nagy élmény volt! Hamar rájöttem milyen nehéz irányítani egy repülőt. Plusz megtapasztaltam életem első 3,5 G-jét. Az sem volt semmi!”

A kép alapján is jó élmény lehetett! forrás: Facebook

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb