Mindenmás

Napi pakk, csütörtök: kinyithatnak a teraszok, itt a kis-péntek!

Kinyithatnak az éttermek és kávézók teraszai, itt a kis-péntek, Szegeden továbbra is gyönyörűek a hölgyek (bocs, nyilván az urak is, de a cikket most épp egy férfi kolléga körmöli), szerintünk a mai nap rendben lesz! Összekaptuk az összes napindításhoz fontos infót egyetlen pakkba, a reggeli kávéd mellé!

KINYITHATNAK AZ ÉTTERMEK, KÁVÉZÓK TERASZAI

Kinyithatnak a vidéki éttermek, kávézók teraszai, látogathatóak lesznek a szabadtéri strandok, az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak – jelentette be Orbán Viktor tegnap esti Facebook üzenetében, a védekezés első szakasza lezárult. 

Szegeden az alábbi változások jönnek:

  • az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak
  • megnyithatnak az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei,
  • látogathatóak lesznek a szabadtéri strandok
  • Az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelező lesz betartani a másfél méteres távolságot, és valamilyen módon eltakarni az arcot
  • Az idősek védett vásárlási sávja a továbbiakban is megmarad, és arra kérte az időseket, hogy csak kellő körültekintéssel hagyják el az otthonaikat

Tehát, ha akarjuk, hamarosan kiülhetünk a Kárász – Kölcsey utcákra egy sütire – fagyira – sörre (stb), indulhat a mediterrán pezsgés, lángolhat szegedi lelkünkben a Cose della Vita életérzés:

Hogy mikortól és hogyan lépnek életbe a változások, ma megtudjuk. 11:00 – kor rajtol a kormányinfóval egybekötött operatív törzs sajtótájékoztató, melyet (mint mindig) a Szeged365.hu is élőben fog adni. Nézd nálunk!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL

Megvan az érzés, amikor a nap végén rád szól valamelyik közeli ismerősöd, hogy “ideje lenne, ha felköszöntenél”? Ezt szeretnénk elkerülni most, mutatjuk, kinek dobj egy üzenetet a karanténból még most, a reggeli órákban:

Katalin, Kitti, Hilda, Zsófia, Ildikó, Ajtony, Karina, Marianna, Tivadar, Piusz

MA SZÜLETTEK

64 éves a depi, de zseniális filmek koronázatlan királya, Lars von Trier, dán rendező. A pasas egy zseni: az Oscaron kívül nagyjából már minden díjat bezsebelt, senki más nem tud olyan pocsék hangulatú, mégis intellektuális, kattogós, sokat mondó filmeket rendezni, mint a dán nagymester. Ha van rá másfél órád (és kellő lelkiállapotod), nézd meg a Dogville – a menedék című klasszikusát és bármennyire is ingyen letölthető egy halom helyről, jó messzire kerüld el A ház, amit Jack épített című 2018-as emberiség ellenes bűntettét.

38 éves Kirsten Dunst amerikai színésznő, a Pókember 1-2. és a Mona Lisa mosolya sztárja. Az megvan, hogy gyerekszínészként játszott a Jumanjiban? És az, hogy a fenti dán rendező-zseni egyik legjobb (és legdepibb) alkotásában, a Melankóliában?

Kell hozzá a lelkiállapot, de nagyon nagy:

Szintén ma született: Nádas György humorista (56), Jaroslav Hasek cseh regényíró (137 lenne).

Két évforduló: ma van a méhek napja (egyél sok mézet) és ma 75 éve, hogy Adolf Hitler és Eva Braun öngyilkos lett.

IDŐJÁRÁS, CSÜTÖRTÖK, SZEGED: MARADNAK A FELHŐK, ESŐ NÉLKÜL

…valahogy így:

A TEGNAPI NAP LEGFONTOSABB, SZEGEDI VAGY SZEGEDIEKET ÉRINTŐ ESEMÉNYEI

Orbán Viktor tegnap esti Facebook bejelentése elég rendesen elvitte a show-t. Ezen kívül még történt ez + az szerdán, nem is kevés, mutatjuk a legfontosabbakat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb