Közélet

Szerdai összefoglaló: közel száz fertőzött a megyében, változik a kijárási szabályozás, 84 ezren érettségiznek

Héttel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Csongrád megyében egy nap alatt, Magyarország a világjárvány második szakaszában van, ezért hétfőtől változnak a kijárási szabályok, és több, mint 84 ezren tehetnek biztonságban érettségit a jövő héttől, de csak írásban. Koronavírus napi összefoglaló.

Koronavírus: 2727 fertőzött országosan, 96 Csongrád megyében

2727 főre nőtt a koronavírusos esetek és kereken 300-ra a fenti betegség következtében elhunytak száma. Mindegyikük krónikus alapbetegségekkel küzdött, de volt köztük 44 éves személy is. 7 fővel nőtt hivatalosan a Csongrád megyei fertőzöttek száma.

Gulyás Gergely: a kormány ma dönt a korlátozások lazításáról

A kormány szerdán dönt a korlátozások lazításáról, csak az év végétől engedhetik a nagyobb fesztiválok szervezését az országban – mondta Gulyás Gergely az Infó Rádió Aréna c. műsorában kedd délután.

Újabb részletek a járványhelyzet enyhítésével kapcsolatban – nyitások, új idősávok

Részletesebb lehetséges enyhítési forgatókönyvet vázolt fel a jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkező Magyar Nemzet ma reggel. Ez természetesen a szegedi üzleteket is érintheti majd.

A legtöbb fertőzöttet a fővárosban ápolják

Huszonöt magyar kórházban ápolnak új koronavírussal fertőzötteket, a legtöbbet közülük Budapesten, jelentette be ma az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján. Mint azt közölte, szerdára 2727-re nőtt a fertőzöttek száma, 536 gyógyultan távoztak a kórházból, a járvány kezdete óta 300-an vesztettél életüket a fertőzéssel összefüggésben. A fertőzöttek száma azonban nem csak országosan nőtt, hanem a megyében is héttel több lett.

3000 koronavírus tesztet végezhet az SZTE

Ahogyan arról tegnap röviden a Szeged365.hu is hírt adott, több ezer szegedit és környékbelit tesztelhet a Szegedi Tudományegyetem annak érdekében, hogy pontos képet kapjon a koronavírus-járvány kiterjedéséről és a koronavírussal fertőzöttek valós számáról. Mint az ma kiderült, az SZTE az ország közel 17%-át tesztelheti. Ez mintegy 3000 koronavírus tesztet jelent.

31 bentlakó és 1 dolgozó fertőzött van a Vakok Otthonában Szegeden

31 bentlakó és 1 dolgozó tesztje lett pozitív a Szegeden található Csongrád Megyei Vakok Otthonában. Erről dr. Jeszenszky Diána, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltségének jogi referense tájékoztatta a Szeged365.hu-t.

Több, mint 84 ezer diák tesz írásbeli érettségit 2020-ban

A koronavírus-járványra való tekintettel 2020. május 4-én az érettségik csak és kizárólag írásban veszik kezdetüket, amelyen összesen 84 284-en vesznek majd részt, ismertette Maruzsa Zoltán, köznevelési államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Koronavírusból gyógyult szegedieket keresnek (exkluzív interjú)

Dr. Gyimesi Hilda, a Plazmaszolgálat Kft. orvosszakmai vezetője, a szegedi Plazma Pontok vezető főorvosa exkluzív interjút adott a Szeged365.hu-nak, amelyben arról mesélt, hogy Szeged hogyan kapcsolódott be a passzív immunizációs eljárásba.

Szegedi gyermekorvosoknak, idősek otthonának és hajléktalanszállónak segít a Naturtex

Több mint 1740 darab szájmaszkot ajánlott fel 2.000.000 Ft-ot meghaladó értékben a szegedi Naturtex Kft. a Szegeden praktizáló házi gyermek- és felnőttorvosoknak, a Szegedi Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény három Idősek Otthonának, Hajléktalan Szállójának és a benne dolgozó több száz dolgozónak, valamint a Szegedi Dr. Waltner Károly Otthonnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb