Közélet

A Mars téri piacon is kötelező lesz a szájmaszk, esetleg sál vagy kendő viselése

Bár a korábbiakban még nem volt szó róla, de kötelező lesz a szájmaszk viselése minden szegedi piacon, így a Mars téren is. A piac munkatársai és biztonsági személyzete fogja ellenőrizni a szabályok betartását, amelynek megsértése szabálysértésnek minősül majd.

Május 4-től az összes szegedi piacon, így a Mars téri piacon is bevezetik a kötelező szájmaszk vagy sál, kendő viselését vásárlás közben. Emellett a piac területén egy időben egyszerre maximum 500 vásárló tartózkodhat, ezt a beengedési pontokon egy számláló alkalmazás segítségével a piac munkatársai ellenőrzik. Amint a bent lévők létszáma eléri az 500 főt, előfordulhat 2-3 perces várakozás. A tapasztalatok szerint a bejutás ilyenkor is gördülékeny.

A képen a következők lehetnek: , szöveg, amely így szól: „FIGYELEM! A kormány rendelete értelmében május 4-től a Mars téri piac területén a MASZK, vagy orrot és szájat is eltakaró kendő/sál viselése KÖTELEZŐ. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! Köszönjük. SZEGEDI”

Gyalogosan a nagykörút felől, a mázsaháznál, illetve a nagycsarnok Cserzy Mihály utca felőli végén. A gépjárművel érkezők a parkoló felől tudják megközelíteni a piacot. A parkolás egyébként változatlanul ingyenes lesz.

képünk illusztráció; Fotó: Szabó Dávid

A vásárlási idősávok változatlanok, a 65 év felettiek csak 9-12 óra között vásárolhatnak. A 65 év alattiak 08:45 után, a 65 éven felüliek 11:45 után már nem léphetnek be a piac területére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb