Közélet

Szeged365: 250 db maszkot adtunk át!

A Dél-magyarországi Polgári Egyesülettel együtt már egy hónapja osztjuk a maszkokat. Erről rendszeresen be is számoltunk Nektek, mert minden cikkünk után még többen írtok, még több egyesület jelentkezik és még boldogabbak vagyunk, hogy a szegediek bizony vészhelyzetben is össze tudnak fogni.  

Múlt héten Polgár Éva a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesület megbízott elnöke jelentkezett szerkesztőségünkben, hogy nekik is nagy szükségük lenne maszkokra. A Dél – Magyarországi Polgári Egyesülettel folyamatosan a szegedi időseknek osztjuk a szegedi varrodáktól vásárolt, mosható, ezáltal többször felhasználható maszkokat, így nekünk hirtelen nem volt készleten több száz szabad maszk. Szerkesztőségünk megkereste a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökét Gémes Lászlót, aki azonnal a segítségünkre sietett, és 200 maszkot ajánlott fel, mi pedig további 50 maszkot raktunk a csomagba.

Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületnek el is vittük a felajánlásokat, akik az átadáskor elárulták nekünk, hogy Csongrád megyében már több, mint 1000 maszkot osztottak ki a tagjaik között. A kialakult vészhelyzetben kiemelten fontos, hogy folyamatosan tudjanak segíteni tagjaikon.  

Mi nem állunk meg, dolgozunk tovább, és várjuk a szegedi egyesületek és közösségi emberek jelentkezését itt: [email protected] 


Három szó jut ilyenkor eszünkbe: szolidaritás, boldogság és Szeged! Nem tudom létezik -e még szolidárisabb város, mint Szeged, de a legnagyobb öröm Szegeden Nektek írni, Szegedről. Vigyázzunk egymásra!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb