- Hirdetés -
Közélet

Szegeden is fokozatosan indul majd újra az egészségügyi ellátás

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a védekezés elleni második szakaszban fokozatosan indulnak majd újra az egészségügyi ellátások szerte az országban, nem lesz másként Szegeden sem.


- Hirdetés -

Erről az országos tisztifőorvos, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján számolt be.


- Hirdetés -

Müller Cecília azt kérte az állampolgároktól, hogy ne menjenek személyesen háziorvoshoz, szakrendelőbe, egyeztessenek előzetesen telefonon időpontot!

Még nem tértünk vissza a járvány előtti működési rendhez – figyelmeztetett az országos tisztifőorvos.

Elmondta: az akut sürgősségi fogászati ellátás előzetes bejelentkezéssel zavartalanul folyik. Ilyenkor már telefonon kikérdezik a jelentkezőt, és ha koronavírusos, akkor is kap akut sürgősségi ellátást. Ha nincs szüksége sürgősségi ellátásra, és a kikérdezés alapján koronavírus-gyanús, akkor a háziorvos rendeli meg a mintavételt, mint normál esetben is.

Fotó: Szabó Dávid

Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón pedig azt közölte, hogy eddig 83 esetben indult eljárás rémhírterjesztés miatt.

Kiss Róbert elmondta: járványüggyel összefüggésben összesen 321 büntetőeljárást indítottak, 62 gyanúsítottat hallgattak ki.

A rendőrség továbbra is ellenőrzi Budapesten és Pest megyében a kijárási korlátozás betartását. Emellett vidéken is ellenőrzik a védekezési intézkedések betartását. Több esetben tapasztalták, hogy a tömegközlekedési eszközökön és üzletekben nem viseltek az emberek védőeszközt, nem tartották a távolságot, illetve nem a számukra kijelölt idősávban tartózkodtak az üzletben. Emiatt 32-szer intézkedtek a rendőrök hétfőn – ismertette.

Illusztráció

Kiss Róbert beszámolt arról is, hogy megjelent a Magyar Közlönyben a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzéséről szóló kormányrendelet. Ennek értelmében a hatósági házi karanténban tartózkodók közül csak azt ellenőrzik elektronikusan, aki ebbe beleegyezik.

Arról, hogy Csongrád megyében mekkora hányszor intézkedtek a rendőrök a szabályok megszegése miatt, itt írtunk:

Forrás: MTI


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb