Sport

Jövő héten kinyit a szegedi teke- és bowling centrum, de a bajnokságot valószínűleg lefújják

Május 14-én, reggel 9-től ismét lehet tekézni és bowlingozni Újszegeden. A Magyar Teke Szövetség legkésőbb másnapra, vagyis május 15-ig ígért döntést a kluboknak a bajnokság folytatásáról. Amennyiben lezártnak tekintik a szezont, az eddigi eredmények alapján a Zengő Alföld Szegedi TE a bajnok.

A Szövetségnél hetekkel ezelőtt felfüggesztették a bajnokságokat és azt ígérték, május 15-ig döntik el, mi legyen a hazai bajnoki sorozatokkal. Az ügyben az egyik fő tényező éppen a pályák használhatósága, ami Szegeden megoldódik addigra. Hogy milyen módon, arról Karsai Ferencet, a Zengő Alföld Szegedi TE elnökét kérdezte a Szeged365.hu.

Ferenc: ” A kötelező előírások betartásával tudunk újra kinyitni. Ennek főbb elemei között szerepel, hogy egy helyiségben maximum 10 ember lehet egyszerre, illetve a kellő távolságot is meg kell tartani egymástól, például csak minden második pályán lehet majd játszani. Ezen kívül a fertőtlenítő takarítások is folyamatosak lesznek, valamint biztosítunk mindent, amit lehet, hogy a sportolók, vendégek biztonságosan tekézhessenek vagy bowlingozhassanak.”

A bajnokságban élen álló szegedi csapat tagjai is elkezdhetik az edzést, de kérdés, hogy mire. Ugyanis az országban nem mindenhol tudnak kinyitni a pályák. Pest megyében szigorúbbak a járványügyi intézkedések, de a vidéki bázisok közül Zalaegerszegen, Székesfehérváron sem nyitottak még ki a pályák. Márpedig a bajnokság folytatásához ez elengedhetetlen. Ezért Karsai Ferenc is úgy gondolja, valószínűleg ebben a szezonban már nem fognak mérkőzést játszani.

Ferenc: “Amennyiben nem adottak az egész országban, minden klub számára az azonos feltételek a felkészülésre, nem lehet folytatni a bajnokságot. Ezen kívül sok olyan tényező van, ami miatt szinte biztos, hogy a szezonnak vége. Például a külföldi játékosok visszatérése vagy az utazások a különböző helyszínek között sem megoldhatóak jelen állás szerint.”

Ha a Szövetség lefújja a bajnokságot, akkor az eddigi eredmények alapján, a Zengő Alföld Szegedi TE lesz a bajnok. A csapat a Bajnokok Ligájában a Final Fourba jutott, amit a járvány miatt az eredeti helyszínen, az eredeti csapatokkal, de csak jövőre fognak lejátszani. A nemzetközi sorozat négyes döntőjére már új játékosával utazhat a csapat. Erről korábban írtunk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb