- Hirdetés -
Közélet

Szeged365 fotóriport: koronavírus-teszt a Dugonics téren

Reggel 9 óta folyik a Szegedi Tudományegyetem munkatársai által végzett koronavírus-teszt a szegedi Dugonics téren, ahol az előzetesen levélben vagy telefonon értesített alanyokat vizsgálják. A rektori hivatal elé beparkolt szűrőbuszon ott volt Szabó Dávid kollégánk, exkluzív Szeged365 fotóriport következik a helyszínről:


- Hirdetés -

2020. május 10-én, tehát ma 9 és 15 óra között a szegedi Dugonics téren várják mintavételre azokat, akik előzetesen levélben és adott esetben telefonon értesítést kaptak az országos koronavírus-szűrővizsgálatban való részvételre.


- Hirdetés -

Te is köztük vagy?

Az egyetem arra kér, legkésőbb délután 3-ig jelentkezz a rektori hivatal előtt parkoló szűrőbusznál. Rengeteg e-mailt kaptunk a pénteki cikkünk óta arról, hogy az ingyenes szűrésre a helyszínen lehet-e jelentkezni, a válasz sajnos nem: csakis az előzetesen levélben vagy telefonon meghívott alanyokat várják a Dugonics téren.

Az országos tesztelésen a KSH statisztikusai segítségével kiválasztott 17 778 fő meghívásos alapon vesz részt, 14 év felett minden korosztályból. A minták 16,4 százalékát a Szegedi Tudományegyetem munkatársai gyűjtik be a régióból, vagyis Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyékből. A május elsején indult 14 napos szűréssorozatban a Szegedi Tudományegyetemről 15 munkacsoport vesz részt, köztük orvosok, ápolók, asszisztensek és rezidensek.

A vizsgálatsorozat célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról.

TOVÁBBI CIKKEINK A TÉMÁBAN


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb