Közélet

Az elkövetkezendő 3 napban a II. sz. Rendelőintézetben tesztel az SZTE


- Hirdetés -

Az elkövetkezendő három napban, azaz május 12-én, 13-án és 14-én a II. sz. Rendelőintézetben tesztel az SZTE. A tesztelésre 12:00 és 18:00 óra között kerül sor, a Vasas Szent Péter u. 1-3. szám alatt. A mintavételre azokat várják, akik előzetesen levélben, illetve telefonon értesítést kaptak az országos koronavírus-szűrővizsgálatban való részvételre.

A Szegedi Tudományegyetem mindenkit, aki értesítést kapott, arra kér, hogy vegyen részt a vizsgálatban és menjen el a mintavételi pontra.


- Hirdetés -

Az országos tesztelésen a KSH statisztikusai segítségével kiválasztott 17 778 fő meghívásos alapon vesz részt, 14 év felett minden korosztályból. A minták 16,4 százalékát a Szegedi
Tudományegyetem munkatársai gyűjtik be a régióból, vagyis Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyékből. A május elsején indult 14 napos szűréssorozatban a Szegedi Tudományegyetemről 15 munkacsoport vesz részt, köztük orvosok, ápolók, asszisztensek és rezidensek. A vizsgálatsorozat célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról.

Arról, hogy hogyan zajlott a minap a tesztelés a Dugonics téren, alább részletesen beszámoltunk:

És, mint, ahogyan azt a Szeged365.hu is megosztotta, a témában korábban Prof. Dr. Lengyel Csaba a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke a következőképp nyilatkozott:

Forrás: SZTE


- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb