Közélet

Megfeleződik a május 15. után nyitó üzletek bérleti díja Szegeden

Megfeleződik a május 15-e után nyitó, szegedi vendéglátóegységek és üzletek bérleti díja. Botka László a koronavírus-járványra való tekintettel rendeletbe foglalta: azok akik május 15-e után nyitják meg kapuikat vendégeik előtt, az adott hónap bérleti díjának csak a felét kell, hogy kifizessék.

A tevékenység ismételt megkezdése esetén, amennyiben a tevékenység megkezdése hónapjának 15. napjáig kezdi meg a bérlő a tevékenységet, úgy a bérleti díj a tevékenység megkezdése hónapjának első napjától válik esedékessé. Amennyiben a bérlő a tevékenység megkezdése hónapjának 15. napját követően kezdi meg a tevékenységét, úgy a havi bérleti díj összegének fele váli esedékessé” – áll a rendeletben.

Fotó: Szabó Dávid

Botka László, Szeged polgármestere április elsején függesztette fel a bérleti díjak kifizetését azokban az ingatlanokban, amelyek az önkormányzat tulajdonában állnak és tevékenységüket a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették.

Azok, akik a vészhelyzet fennállása alatt a bérleményben végzett tevékenységüket ismét megkezdik, kötelesek erről az IKV Zrt.-t legalább 3 munkanappal előbb írásban értesíteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb