Közélet

Megnyitja kapuit a mórahalmi Gyógyfürdő


- Hirdetés -

Megnyitja kapuit a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdő. Mórahalom polgármestere ismertette: a fürdő a koronavírus-járványra való tekintettel a megfelelő szabályok és intézkedések között nyit újra. A szegediek körében is közkedvelt fürdőt május 20-tól vehetik igénybe a pihenni vágyók.

Nógrádi Zoltán sajtótájékoztatóján elmondta: csütörtökön megnyit a Szent Erzsébet gyógyfürdő, ahol belépéskor kötelező lesz a maszk használata. A fürdő valamennyi kültéri medencéje használható lesz, 65 felettieknek azonban még nem ajánlják a fürdő látogatását – tette hozzá.


- Hirdetés -

A városban működő kereskedelmi szálláshelyeken karbantartások, kisebb fejlesztések zajlottak, de fokozatosan újranyitnak; az Elixír Hotel – a járványügyi ajánlások betartása mellett – már május 20-ától várja majd a vendégeket.

Archív

Már látogatható a történelmi Magyarország építészeti emlékeit bemutató makettpark, az Ezer év parkja. Vasárnap megtartják az országos kirakodó és állatvásárt, amely iránt óriási az érdeklődés. A vásár területén kötelező a szájmaszk használata, és rendészek ügyelnek majd a védőtávolság megtartására – mondta a politikus.

Előreláthatólag augusztus 20-án indul a Patkó Lovasszínház, és a programokat átszervezve szeptember közepéig láthatók az előadások – ismertette.

Fotó: szallasvadasz.hu

Nógrádi Zoltán közölte, az önkormányzat 30 millió forintot költött a védekezés költségeire, a koronavírus okozta kiesés – beleértve az elmaradó idegenforgalmi bevételeket – 350 millió forintra tehető.

Újraindult a járóbeteg-szakrendelés is, a pácienseket előre egyeztetett időpontokra várják, a belépéskor pedig megmérik a testhőmérsékletüket. Péntektől lehetőség lesz a koronavírussal szemben termelt ellenanyagok kimutatására alkalmas tesztek elvégzésére is, térítés ellenében – mondta a polgármester.

Az elmúlt két hónapban rendszeresen gyógyszerszállítmányokat juttattak Vajdaságba, azoknak a pácienseknek, akiket a járványmentes időszakban Mórahalmon kezelnek – tette hozzá.

KORÁBBAN ÍRTUK A TÉMÁRÓL

Forrás: MTI


- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb