KikapcsSport

Hamarosan megnyitja kapuit az Aquapolis, a Sziksósfürdő és a Városi Sportuszoda

Megnyitja kapuit a Napfényfürdő Aquapolis, a Sziksósfürdő Strand és Kemping, illetve a Városi Sportuszoda. Az Aquapolis és a SZUE pontos nyitási dátuma még nincs meg, a Sziki május 22-től, az uszoda pedig május 25-től várja újra a látogatókat, sportolni és kikapcsolódni vágyókat. Dupla villáminterjú Drégelyi Zoltánnal, a Szegedi Sport és Fürdők Kft., illetve Szabó Mihállyal, a Napfényfürdő Aquapolis ügyvezető igazgatóival.

Mint azt a vezető elmondta, mind a két létesítmény biztonságos körülmények között várja újra a látogatókat, sportolni és kikapcsolódni vágyókat. Az egészségügyi ellátás és a higiéniai szabályok betartása továbbra is nagy szerepet kap. Az objektumok felkészültek a 2020-as szezonra, a karbantartást elvégezték.

Fotó: booking.com

Drégelyi kiemelte: a Sziksósfürdő Strand és Kemping részlegei viszonylag nagy felületen terülnek el, ahol a vendégek egymástól kellő távolságban eltölthetik szabadidejüket, élvezhetik a napsütést és a friss, levegőt és reményei szerint a jó időt.

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója emellett azt is elmondta, hogy a Városi Sportuszoda jegyrendszere minden bizonnyal megváltozik, annak érdekében, hogy pontosan lekövethető legyen, hogy egyszerre, egy időben hányan használják az adott sportlétesítményt. Fontos ugyanis, hogy a megfelelő körülmények között, az adott szabályok betartásával csak és kizárólag annyian vegyék igénybe a Városi Sportuszodát, hogy az mindenki számára egészséges és biztonságos legyen.

Fotó: szegedsport.hu

A Napfényfürdő Aquapolis Szeged igazgatója, Szabó Mihály a Szeged365.hu kérdésére pedig azt válaszolta: az előkészületek zajlanak, ám a fürdő nyitásának pontos időpontjáról csak néhány nap múlva tud pontos tájékoztatást adni. Amint megjön a pontos dátum, ígérjük, azonnal közöljük azt!

Fotó: Szabó Dávid

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter április 30-i bejelentését követően a Magyar Közlönyben május 4-én vált hivatalossá a szabadtéri strandok újranyitására vonatkozó rendelet.

Ezt követően a Drégelyi Zoltán a Szeged365.hu-nak bővebben minderről így nyilatkozott:

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján pedig ismertette a legfontosabb tudnivalókat a strandok használatáról, ez alább olvasható:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb