Közélet

Egyre több elvesztett állás, egyre több csökkenő jövedelem a Dél-Alföldön

A koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi következményei: az érintettek megoszlása és véleménye a járványt kísérő intézkedésekről címmel készített felmérést a Tárki közvélemény-kutató, amelyben végső soron arra voltak kíváncsiak, mennyien veszítették el állásukat a koronavírus járvány következtében. A dél-alföldi régióban az országos átlagnál többen.

A mintavétel nem reprezentatív, 878 fős, de meglátásuk szerint bizonyos arányok és összefüggések vizsgálatára kiválóan alkalmas.

Arról írnak, hogy összességében a megkérdezettek 7%-a számolt be arról, hogy elvesztette munkahelyét az elmúlt egy hónapban. Az országos átlaghoz képest magasabb volt az elbocsájtásokról beszámolók aránya a dél-alföldi (14%) és a közép-dunántúli (10%) régióban.

Fontos megállapítás még emellett, hogy a régiókat tekintve a beszámolók szerint a Dél-Alföldön és Közép Magyarországon nagyobb mértékű az országos átlagnál azoknak
az aránya, akiknek a járvány következtében jelentősen csökkent a jövedelme: Dél-Alföldön 23%, Közép Magyarországon 22%. Az országos átlag 18%.

A Szeged365.hu rendszeresen jelentkezik állásvadász rovatával, ahol néhány új, elsősorban Szegedhez kapcsolódó munkalehetőségről írunk, rendszeresen.

Forrás: Tárki

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb