Gasztro

Szegedi gulyásleves recept – tuti nem ettél még ilyet

Eddig a sporthíreknél találkozhattatok a nevemmel és ígérem, nem maradok sokáig a fakanálnál…., inkább a kaptafánál! Csak erős idegzetűek kezdjenek neki a receptnek és csakis saját felelősségre!

Egyszerű” gulyásleves recept, “ahogy nagyanyám csinálta”

MARHA JÓ ALAPANYAG

A kiválasztott szarvasmarha szüleinek a marmagassága nem lehet 121 cm-nél alacsonyabb és 147 cm-nél magasabb. Gyermekkorát déli lejtésű, csernozjom talajú réten kell töltenie, ahol a vadvirágok (maximum12%) és lucerna (bio) mellett felállított (Hammond) orgonán egy orgonaművész játszik napi, minimum 4 órán át Liszt, Mozart és Chopin darabokat.

FONTOS A JÓ KÉS ÉS AZ ELŐKÉSZÜLETEK

A húst, csakis olyan késsel szabad felvágni, amit nickelsdorfi szüzek izzadságával, 12 hónapon át edzett acélból készítettek.

A húst, – még a főzést megelőzően – a megfelelő puhaság érdekében, thai masszőröknek kell kezelésbe venniük 5-6 napig (folyamatosan) a súlytalanság állapotában. Idáig egyszerű a recept, a folytatás igényel némi jártasságot ( Phd. a Harvardon rádiócsillagászat és biomechanika ( latin nyelven) szakirányon.)

A hús felszeletelése rutinfeladat még a kezdő szakácsoknak is: – ne vesszünk el a részletekben, más is főzne –  a Hubble űrteleszkóp lencséjének közepére helyezett húsdarabot a Pí (negyvenötödik tizedesjegyéig elegendő) pontossággal meghatározott dőlésszögben felkockázzuk, akkora darabokra, hogy az élei a proton 1 fényév alatt megtett útjának 12753–ad részének a 34. gyöke legyen. Itt megengedett egy kis eltérés (maximum a milliméter 12000-ed része).

HABKÖNNYŰ ALAPLÉ A LELKE

A recept legegyszerűbb része az alaplé elkészítése, amiben 43 hónapot kell eltöltenie a húsnak, egy frissen kitörő Hawaii-i vulkán kürtőjétől 12 elefántlépésnyire. A szimpla alapléről két kötetben adok felületes, végletekig lecsupaszított leírást.

A pácolás után egy Tomahawk típusú helikopterrel a sztratoszféra széléig emelkedünk, majd a Himaláján közlekedő jakok izzadtságából kinyert sóval hintjük a húskockákat. A sózást nem muszáj bonyolítani, elegendő a Bolsoj Balett 2002-ben bemutatott Hattyúk tava előadásának harmadik felvonásában látható szólótánc mozdulatait alkalmaznunk – Gordon Ramsay már a kamrában toporog, ne várassuk sokáig!

A zöldségekkel se bíbelődjünk sokat, az viszont fontos, hogy a Bermuda-háromszögben elveszett, majd megkerült személy által termesztett répát használjunk.

Nagyanyám ezen a ponton a Mária Terézia által alapított lovarda melletti kaszárnyából származó sparheltet fűtötte be, kanadai mamutfenyő (min 57%) és madagaszkári tölgy (a darkneten néhány bitcoinért könnyen beszerezhető) keverékével. A húst (a grillezést követően (erre legideálisabb a Gyűrūk ura forgatási helyszínei közül választunk) követően,  a forrást megelőző 3. percben tegyük a vízbe (Holdkőzetből nyert víz a minimális elvárás. )

JÖJJÖN MIZSIK, A FELMENTŐ SEREG!

Innen már a hagyományos módon készítjük az ételünket: felhívjuk először a TEK-et, hogy zárják le a környéket és vigyék el, amit a konyhánkban találnak ( Gordon Ramsay kivételével), majd felhívjuk Mizsik Attilát, hogy jöjjön át és hozzon egy tányérral a gulyásleveséből!  Jó étvágyat kívánok!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb