Mindenmás

Napi pakk, péntek: ma indulna a Borfeszt, hétfőtől még több lazítás

Kezdjük a jó hírekkel: péntek van, pár órán belül kitör a hétvége, még tovább lazítottak a korlátozásokon, indul az élet Szegeden! Ami nem annyira jó: ma indulna a XVI. Szegedi Borfesztivál és a Szeged Napja Ünnepségsorozat, ami ugye nem indul… de erre is van megoldásunk, tarts velünk, mutatjuk!

SZEGEDI BORFESZTIVÁL, EGY PÁRHUZAMOS UNIVERZUMBAN…

Ma indulna a XXVI. Szegedi Borfesztivál és a Szeged Napja Ünnepségsorozat, a fináléban többek között a Szegedi Hídivásárral és a grandiózus koncerteket felvonultató Dóm Téri Kavalkáddal. Egy olyan párhuzamos dimenzióban, ahol nincs koronavírus, ma délután így vonulnának fel a borrendek, a Dugonics térről indulva, a Kárász utcán át a Széchenyi térig (fotók: Szegedi Városkép és Piac Kft., Fuisz Mario, Szegedi Borfesztivál 2019 megnyitó felvonulás):

Mint arról elsőként beszámoltunk anno, a koronavírus technikai KO-val nyerte a meccset a kedvenc rendezvényünk felett, de azért minden még nincs veszve: mától kezdve legalább virtuálisan elhozzuk Nektek az élményt.

10 napon át minden nap ismert szegediekkel és a rendezvény kedvenc borászaival elevenítjük fel a legklasszabb emlékeiket, nomeg ellátunk Benneteket full extrás borokkal: ma indul a #Csakazértis Borfeszt játékunk!

A délelőtti órákban Gregor Bernadett mesél majd arról, mennyire sokat jelent neki Szeged!

A LEGFONTOSABB DOLOG A VILÁGON: CSALÁD

1994-ben az ENSZ május 15-ét a Család Nemzetközi Napjává nyilvánította, a felhíváshoz Magyarország is csatlakozott. A kezdeményezés a figyelmet a családra, a társadalom legfontosabb „intézményére” irányítja. Szegedi családok, maradjatok együtt, szeressétek egymást!

MA ÜNNEPELNEK

Kezdjük a névnaposokkal, ha lenne Szegedi Borfesztivál (egy kicsit lesz, virtuálisan), ma este Veletek koccintanánk a Széchenyi téri platánfák alatt: Szonja, Zsófia, János, Izidor!

161 éve született Pierre Curie, Nobel-díjas francia fizikus, a rádium és a polónium felfedezője, 164 éve Lyman Frank Baum, az Óz, a csodák csodája írója, nomeg ma ünnepel az utánozhatatlan Mike Oldfield, Isten éltessen, Mr. Moonlight Shadow!

SZEVASZ, ESŐ!

Felfrissülő esőt hozott a csütörtök Szegedre, a péntek ilyet nem ígér, de szeszélyes mostanában a május a városban. A hőmérséklet viszont most nem ingadozik, 28 fokig megy fel a hőmérő higanyszála. Vigyünk magunkkal esernyőt, de öltözködhetünk nyáriasan.

Totál olyan, mintha mégis lenne Borfeszt: akkor is mindig megőrül az időjárás…

NAGY KALAPPAL, ÉRETTSÉGIZŐ SZEGEDIEK!

Tudomány és művészet találkozik a mai érettségi tantárgyakban Szeged és az ország középiskoláiban. Reggel jön az informatika magyarul és idegen nyelven is, valamint a belügyi rendészeti vizsga, délután pedig az ének-zene és a művészettörténet.

AMIT MINDENKÉPP TUDNOD KELL

Ha Gulyás Gergely mikrofon mögé áll, mindig nagy bejelentés(ek) jön(nek), ez tegnap sem volt másként, mutatjuk a legfontosabbakat, melyek Budapesten kívül az egész országra, így természetesen Szegedre is vonatkoznak:

  • hétfőtől be lehet ülni éttermekbe, cukrászdákba, pub-okba, késdobálókba, stb.
  • a hotelek, panziók újra fogadhatnak vendégeket
  • a játszóterek és parkok hétfőtől kinyithatnak
  • június 1-től lehet lakodalmat rendezni, maximum 200 főig
  • mehetnek a nem ott alvós nyári táborok is

Csak az alsó osztályosok előtt lehetne megnyitni az iskolákat júniustól, közölte a Nemzeti Pedagóguskar elnöke csütörtökön a Kossuth Rádió reggeli műsorában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb