- Hirdetés -
Közélet

Szegeden is csak az alsó osztályosok előtt lehetne megnyitni az iskolákat júniustól

Csak az alsó osztályosok előtt lehetne megnyitni az iskolákat júniustól, közölte a Nemzeti Pedagóguskar elnöke csütörtökön a Kossuth Rádió reggeli műsorában.


- Hirdetés -

A Pedagóguskar elnöke, Horváth Péter azt mondta, ha a járványhelyzet lehetőséget ad rá, akkor az oktatási intézmények csak és kizárólag az első négy évfolyamon tanulók előtt nyithatók meg.


- Hirdetés -

Kiemelte, hogy az iskolák újranyitását egyébként sok szempont befolyásolja, például továbbra is tartani kell a másfél méteres távolságot, akkor nehezen elképzelhető.

Szerinte azért az első négy évfolyamnak érdemes megnyitni a kapukat, mert a gazdaság újraindulásával a szülőknek munkába kell járniuk, ez a korosztály pedig még felügyeletet igényel. Utazás szempontjából az ő bejárásuk a legbiztonságosabb, mert jellemzően lakóhelyhez közeli intézményekbe járnak – tette hozzá.

Fotó: szegedpolus.hu

Az elnök beszélt arról is, hogy az érettségi megtartása jó döntés volt, a kormányhivatal, a tankerületek és szakképzési centrumok biztosították a megfelelő védőeszközöket, és ezzel megteremtették a lehetőséget az írásbeli vizsgák biztonságos levezénylésére.

A kijárási korlátozások újabb enyhítéseit Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter ma a Kormányinfón ismertette, mi pedig alább így közöltük ezt:

Forrás: MTI


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb