Kikapcs

A legvagányabb Borfeszt-himnuszok, szombat esti borozgatás mellé!

Hogy normál esetben most mit csinálnánk? Ülnénk a Széchenyi téri platánfák alatt egy pohár mennyei borral, miközben a Szegedi Borfesztivál ikonikus zenekarai muzsikálnak. Hogy mit csinálunk most, egy kevésbé normál esetben? Itthon borozunk, valószínűleg Veled együtt… a tökéletes hangulathoz már csak igazi borfeszt-zenék hiányoznak, nem?

Összekaptuk őket!

3 igazi borfeszt-himnusz érkezik, a Szegedi Borfesztivál kedvenc zenekaraitól, szombat esti borozás mellé! Olyan együttesek jönnek, akik már-már hazajárnak a kedvenc dzsemborinkra, olyan dalokkal, melyek nem csak tőlük, hanem rendre a kisebb fellépőktől is évek óta felcsendülnek a Széchenyi vagy épp a Dóm téren.

QUIMBY – MOST MÚLIK PONTOSAN

2014. május 21-én, a 6 évvel ezelőtti Szeged Napja Ünnepségsorozat fináléjában, a Dóm Téri Kavalkádon orbitálisat ment Kiss Tibi és bandája, nagyjából 10-12.000 szegedi előtt.

Ilyen volt akkor:

…és ilyen lesz most, egy kicsit light-osabban, az erkélyedről, a borod mellé. Ezt javasoljuk mellé: Vylyan Montenuovo Cuvée, 2016. A dal tökéletesen klappol egy két személyes, romantikus borozgatáshoz, viszont egy valamit nyomatékosan javaslunk: soha, egy pillanatra se gondolj bele, miről szól (állítólag tényleg arról, ejnye, Tibi…).

RÚZSA MAGDI – ÁPRILIS ELEJÉN

Másfél órás élő nagykoncerttel zárta a 2018-as Szeged Napja Ünnepségsorozatot Rúzsa Magdi. Lehet, hogy a “Most élsz” ikonikusabb, mint az általunk kiválasztott “Április elején”, viszont a 2018-as koncert igazi zamatát pont ez a dal adta meg: az énekesnő egy szegedi gyereket hívott a színpadra, hogy közösen énekeljék el a slágert, mi ott voltunk, nagyon durván libabőrös (és cuki) élmény volt! Ezt javasoljuk mellé: Gere Tamás és Zsolt Cabernet Sauvignon, 2012.

Jah, és alig lézengett valaki a koncerten… A fotó ott készült:

RAPÜLŐK – LESZ MÉG ROSSZABB

Bár a Rapülők sosem járt a Szeged Napja Ünnepségsorozaton, Geszti mester annál többször: tavaly és három éve is fellépett a Dóm Téri Kavalkádon, a Lesz még rosszabb orbitálisat ment mindkét koncerten, hatalmasat buliztunk rá! Ezt javasoljuk mellé: Balla Géza Feketeleányka Classic, 2018.

Hogy lesz-e még rosszabb? Lehet, de mi pont az ellenkezőjét kívánjuk: minél előbbi kilábalást az össznépi slamasztikából, önfeledt, mediterrán estéket a Tisza parti városban és egy minden eddiginél nagyobb Szegedi Borfesztivált jövőre – ha lehet, Qumiby-vel, Rúzsa Magdival és Gesztivel együtt!

Koccintsatok egyet virtuálisan a Szeged365 csapatával ma este!

Vigyázzatok magatokra, egészségetekre!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb