Közélet

Szombati összefoglaló: nincs új fertőzött Csongrád megyében, újra kinyitott a Cserepes sori piac

Az elmúlt 24 órában hatan haltak bele az új koronavírus fertőzésbe Magyarországon, Csongrád megyében viszont nem nőtt a fertőzöttek száma. Ismét megnyitotta kapuit a Cserepes sori piac, ellátogattunk oda délelőtt. Hétfőn megjelennek a Budapesten kívüli új szabályokról a részletes rendelkezések, de Budapesten is jelentősen könnyítenek. Napi összefoglalónk következik.

Országosan 3473 fertőzött van, 6 beteg ismét elhunyt az elmúlt 24 órában. Csongrád megyében viszont nincs új megbetegedés, és az országos számok is egyre inkább csökkennek.

Ehhez kapcsolódóan Szlávik János infektológus reményét fejezte ki, hogy a járványnak hamarosan vége lehet, bár a vírus ennek ellenére még sokáig velünk lehet.

Megjelent a Magyar Közlönyben a hétfőtől hatályos védelmi intézkedéseket tartalmazó kormányrendelet. Ezt a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa, Kiss Róbert rendőr alezredes közölte a mai sajtótájékoztatón.

Szegeden, némileg a kijárási korlátozási szabályok enyhítése miatt is, újra kinyitott a Cserepes sori piac, a Cserkó. Szabó Dávid kollégánk ott készített, még a délelőtti órákban egy képgalériát, az akkori helyzetről. Tekintsd meg ezt a galériát.

Ma van a Fény Napja, abból az alkalomból, hogy 60 éve ezen a napon voltak az első sikeres lézerkísérletek. A tervek szerint ma nyílt volna meg a szegedi lézerközpont új látogatóközpontja. Meg is nyílt, de közönséget nem fogadhat egyelőre, így egy virtuális séta keretében fedezhetjük fel.

A hétfői naptól kezdve Budapesten is, igaz csak fokozatosan, de feloldják a korlátozásokat, jelentette be ma Facebook oldalán Orbán Viktor miniszterelnök.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb