Mindenmás

Napi pakk, vasárnap: tavaszi ruhák, merre vagytok?

…szükség lesz rájuk: a napok óta tomboló nyár helyett visszakapjuk a tavaszt, egy kicsit borongós verzióban. Érkeznek a legfontosabb infók a mai napra, a reggeli kávéd mellé!

TAVASZI RUHÁK, MERRE IS VAGYTOK?

Rövid gatyó, haspóló, strandpapucs elcsomagol, tréning alsó, pulcsi előkap – a hőmérséklet ma sajnos nem nagyon fog 20-22 fok fölé menni. Az előrejelzések szerint a zuhé már megvolt mára, napközben esőre nem kell számítanunk, de mivel végig velünk lesznek a felhők, a fene se tudja…

A Köpönyeg.hu ezt jósolja a következő napokra (végig zuhé, mintha mégis lenne Borfeszt):

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL!

Paszkál, Brúnó, Andor, Szolón, Szalók – boldog névnapot kívánunk!

MA SZÜLETTEK, ÉVFORDULÓK

Eithne Ni Bhraoáin. Szép név, ugye? Ő Enya, aki ma ünnepli 59. szülinapját, a hölgy énekli a Gyűrűk Ura betétdalát és még egy sor misztikus, furcsa, de felemelő hangulatú (és bombajó) slágert. A tökéletes, vasárnap reggeli chill out: hallgasd meg ébredés mellé az Only Time-ot úgy, hogy megpróbálsz magad körül lekapcsolni mindent és csak a zenére koncentrálsz…

147 éve született Dorothy Miller Richardson angol írónő, 113 éve Dsida Jenő. Isten éltesse a ma 79 éves Haumann Pétert, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművészt, rendezőt, érdemes művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját. 77 éves az Omega Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, becenevén „Mecky”, az Omega énekese, Kóbor János, boldog születésnapot kívánunk!

Nem fog rajta az idő, tavaly februárban ilyet koncerteztek a Szeged Városi Sportcsarnokban, még mindig nagyon tudnak:

Ma 57 éve, hogy elment közülünk egy legendás szegedi, Balázs Béla, a 20. századi magyar kultúra kivételes egyénisége, akinek műveinél is jelentősebb a szellemi hatása – többek között – a barátaira (Bartók Béla, Kodály Zoltán, Lukács György, Fülep Lajos, Hauser Arnold, Mannheim Károly) és a filmesztétikára.

FÉL PERC ALATT KÉPBE HOZUNK!

Íme egy csokorban a szombati nap összes szegedi és Szegedet érintő eseménye:

CSAKAZÉRTIS BORFESZT!

Pörög tovább a virtuális borfesztiválunk, melyben tegnap este Nagy-Kovács Tündi, egy üveg Frittmann Rose Cuvée-t nyert! Ma este 22:00-kor újra sorsolunk, katt az alábbi Facebook posztra, írd meg, mit csípsz a Napfény Városában és nyerj egy palack mennyei, borfeszt-pótló nedűt:

https://www.facebook.com/szeged365/photos/a.140206797522736/160068832203199/?type=3&theater

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb