Közélet

Koronavírus: az influenzával együtt jön majd a második hullám, Szegeden nincs újabb eset

Megérkeztek a vasárnap reggeli koronavírus-számok: 3509 regisztrált fertőzöttnél tart a magyarországi járvány, 3 újabb áldozattal 451 főre emelkedett az elhunytak száma, 1396-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1662 fő. Szegeden továbbra sincs újabb regisztrált eset.

CSONGRÁD MEGYE ÉS MAGYARORSZÁG

Fertőzöttek száma, országosan: 3509 (változás +36) fő

Aktív fertőzöttek száma: 1662 fő (változás: +8) fő

Fertőzöttek száma, Csongrád megyében: 114 fő (nincs változás)

Elhunytak száma: 451 (változás +3) fő

Gyógyultak száma: 1396 (változás +25) fő

Az aktív fertőzöttek 56%-a, az elhunytak 78%-a, a gyógyultak 61%-a budapesti vagy Pest megyei. 562 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 47-en vannak lélegeztetőgépen. Csongrád megyében nem nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, továbbra is 114 hivatalos esetnél tartunk:

WHO: TÉLEN JÖN A MÁSODIK HULLÁM, AZ INFLUENZÁVAL EGYÜTT

Európának fel kell készülnie a koronavírus-járvány újabb hullámára, amely télen érkezik, és legalább olyan súlyos lesz, mint az első – figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A WHO regionális igazgatója, Dr Hans Kluge a brit The Telegraph-nak adott interjújában úgy fogalmazott, ez nem az ujjongás, hanem a felkészülés időszaka Európában. Szerinte az év végi helyzetet súlyosbítja majd, hogy a koronavírus-járvány újabb hulláma az influenzajárvánnyal egy időben jelentkezhet.

Kluge arról is beszélt, a járvány új európai epicentruma a keleti régió lehet, Oroszország, Ukrajna, Belorusszia és Kazahsztán gócpontokkal. Szerinte a kormányoknak okosan kell felhasználniuk ezt az időt, el kell kezdeniük az egészségügyi rendszerük erősítését, valamint a kórházak, az alapellátás és az intenzív ellátás egységeinek kapacitás építését.

(Forrás: The Telegraph)

KORONAVÍRUS A NAGYVILÁGBAN

A friss, ma reggeli adatok szerint (Johns Hopkins CSSE) 4 634 132 főnél jár a fertőzés világszerte, a halálos áldozatok eddigi száma 311 821.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb