Kikapcs

Két hónap után a családok vették birtokukba az újranyitott Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot

Március 17-e után a mai napon újra kinyitotta kapuit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. A belső terek, a Rotunda, tehát a Feszty Körkép egyelőre nem látogatható, a nagyobb számban megjelenő családok egyébként is inkább a szabadba vágynak.

Ahogy arról a Szeged365.hu írt, a mai nappal ismét kinyitott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Az változatlan, hogy egyelőre nincs lehetőség a Rotundában a Feszty Körkép megtekintésére, a Látogatóközpont kiállításai, az árvizi bemutató sem nézhetőek meg, nem működik a parkjárat és az elektromos kisautók bérlése is szünetel. Ezen kívül a Szatócsboltban és a Szeri Gyógynövényboltban az eladón kívül egy fő tartózkodhat bent. Az Emlékparkot egyelőre csak sétálójegyekkel lehet látogatni.

Kertész Péter, az Emlékpark igazgatója a Szeged365.hu-nak elmondta, az első napon inkább a családok látogatták a parkot, ő is találkozott néhánnyal a szabadban, illetve a büfénél. Azon a szabályon most a büfénél sem változtattak, hogy a biztonsági előírások miatt csak kívül lehet tölteni az időt. A családok azonban jelen helyzetben éppen a szabadtérre vágynak, mondta az igazgató, így ez a korlátozás őket abszolút nem zavarta.
Az időjárás felhős volt egész nap, azonban nem esett az eső, ezért éppen hogy nagyon kellemes kiránduló idő volt ezen a napon.

fotó: kirandulastippek.hu

Ha kilátogasz az emlékparkba, ne felejtsd el, hogyha bármilyen zárt térbe lépsz, akkor szájat és orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) kell viselned. Kötelező a 1,5 méteres távolság tartása, és a park több részére is kézfertőtlenítőket helyeztek ki. A park a nyári nyitvatartási szerinti rendben, hétfő kivételével, minden nap 10:00-18:00 között várja a látogatókat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb