Mindenmás

Kinyit a szegedi Somogyi-könyvtár – bár még nem úgy, ahogy azt sokan várják

Megkezdődik az élet a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárban. Bár ez még nem nyitvatartást jelent. Egyelőre a kölcsönzött könyvek elvitelére és visszahozatalára van lehetőség, a teraszon.

A Somogyi-könyvtár központi könyvtárából kikölcsönzött könyvek visszaadására és előre igényelt könyvek átvételére lesz lehetőség 2020. május 20-tól a könyvtár nyitásáig munkanapokon 10-12 óra és 13-15 óra között a központi könyvtárba beiratkozott olvasók számára.

A könyvtár épülete még további intézkedésig zárva tart ezért a kikölcsönzött könyvek visszaadására és az előre igényelt könyvek átvételére kizárólag a Somogyi-könyvtár előtti teraszon lesz lehetőség.

A bejárat előtti terasz egyik oldalán a könyvtár munkatársai dobozokat helyeznek el, amelyekbe az olvasók beletehetik a visszahozott könyveket, a terasz másik oldalán található asztalokra pedig a könyvtárosok előkészítik az olvasók által előre megrendelt, névre szóló könyvcsomagokat, amelyeket onnan felvehet és elvihet a szolgáltatás igénybe vevője. A kölcsönözhető könyveket csak a Központi Könyvtár kölcsönözhető állományából lehet választani, és legfeljebb 5 könyvet lehet kölcsönözni egyszerre.

Forrás: Somogyi-könyvtár

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb