Sport

Ősszel már tatamira léphetnek a szegedi kick-boxosok

Újra kinyílnak a Szegedi Király Team Kick-box Akadémia kapui, a szegedi bunyósok abban bíznak, hogy ősszel már tatamira is léphetnek az utánpótlás magyar bajnokságon. Ez utóbbi eredményei alapján alakul majd ki a válogatott keret, akik a nyár végéről novemberre halasztott világbajnokságon képviselhetik majd hazánkat, Szegedet és a Király Team csapatát Belgrádban.

A Szegedi Király Team Kick-box Akadémia Szeged365.hu-hoz eljuttatott közleményét változtatás nélkül közöljük:

“A világméretűvé duzzadt koronavírus-járvány Magyarországon is szigorú keretek közé szorította a lakosság mindennapi életét, ezáltal sportolóinkat is szokatlan, de nem megoldhatatlan helyzet elé állította. A veszélyhelyzet idején a jogszabályokkal összhangban, felelős sportvezetőkként amellett döntöttünk, hogy egyesületünk is szüneteltette a csoportos edzések megtartását, megszakítva ezzel sportolóink zavartalan, előtervezett felkészülését, melynek célja az idei utánpótlás kick-box világbajnokságon történő minél eredményes szereplés volt.

A veszélyhelyzet kezdeti szakaszában a külföldről érkező aggasztó hírek – a világkupasorozat több állomásának-, nagymúltú nemzetközi viadalok elmaradása és az egyre növekvő megbetegedések száma – minket is arra késztettek, hogy a felkészülést új alapokra helyezzük. Élve a digitális eszközök adta lehetőséggel, a klub edzői napi/heti online edzéstervekkel látták el az akadémistákat a közösségi média felületén, melyek végrehajtásáról a fegyelmezett és töretlenül elszánt sportolóink kis videók készítésével és az edzői stábhoz való eljuttatásukkal jeleztek vissza. Ezzel a módszerrel sikerült tagjaink kondícionális- és mentális állapotát – a mostoha körülmények és a bezártság ellenére is – a megfelelő szinten tartani. Sajnos azonban kontaktsport lévén a kick-box savát-borsát jelentő páros mozgások, küzdelmek értelemszerűen kiestek az edzésprogramból a karantén időszaka alatt.

A járványhelyzet hazai kedvezőbb alakulása miatt a közelmúltban kiadott kormányrendelet szabad utat biztosított a csoportos edzések újbóli megtartására. A várva várt és jelenleg hatályos jogszabályi háttér így lehetőséget biztosított, hogy Szegeden újra kinyíljanak Akadémiánk kapui és kezdetét vegye a teljesértékű munka (lehetőségeinkhez képest az ajánlott óvintézkedések szigorú betartása mellett), melyet sportolóink és edzőink is tűkön ülve, továbbra is harcra- és újabb sikerekre éhesen vártak.

Szintén örömteli, hogy az idei legfontosabb hazai- és nemzetközi versenyek – bár új időpontra halasztva -, de nem maradnak el, így előreláthatólag (még nincs pontos időpont) ősszel léphetnek tatamira legközelebb versenyzőink az utánpótlás magyar bajnokságon, melynek eredményei alapján kialakul majd a válogatott keret, akik a nyár végéről novemberre halasztott világbajnokságon képviselhetik majd hazánkat, Szegedet és a KirályTeam csapatát Belgrádban.

A kényszerszünetet követően, a mozgásokra lerakódott apró rozsda eltávolítása után, abban bízunk, hogy csapatunk harcosai a tőlük megszokott edzésmunka elvégzését követően ott folytatják majd, ahol abbahagyták és temérdek csillogó érmet és kupát szállítanak majd haza Szegedre a későbbi versenyekről. Azt azonban már most, magabiztosan és büszkén kijelenthetjük, hogy a KirályTeam csapata a koronavírust (a járvány okozta speciális helyzetet mindenképpen) is legyőzte.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb