Szegedi Arcok

Szeged Napja 2020: Vadkerti Attila élete legjobb döntése volt, hogy visszatért szülővárosába, Szegedre

Barátai néha ugratják, hogy „messziről jött ember”, pedig itt született, csak 13 évig élt a Felvidéken. Vadkerti Attila 16 évig játszott a Pick Szegedben, nyert magyar bajnokságot, Magyar Kupát, nemzetközi kupát és 2012-ben Szegedet is képviselte a Londoni Olimpián.

Szeged Napja 2020, a Szeged365 csapatával! Imádott városunk 1719. május 21-én kapta vissza szabad királyi városi címerét, tehát az idén 301. alkalommal ünnepeljük meg a Napfény Városát! Az idei alkalom a koronavírus árnyékában más, mint az eddigiek: elmarad a 10 napos ünnepségsorozat és vele együtt a XXVI. Szegedi Borfesztivál is. Elmarad, fizikailag. Lélekben viszont újra a Széchenyi térre repítjük a Szeged365.hu olvasóit, május 15-24. között, 10 napon át ismert szegediekkel és a rendezvény kedvenc borászaival elevenítjük fel a legromantikusabb vagy éppen legőrültebb borfeszt-élményeiket, nomeg startol a Csakazértis Borfeszt játékunk, rengeteg mennyei nedűvel! Isten éltessen Szeged!   

Sz365: Miért szereted Szegedet?

V.A.: „Itt kaptam meg mindent, amit egy ember, egy sportoló megkaphat. Itt ismertem meg a feleségemet és itt született két gyermekünk. Feleségemmel együtt úgy véljük, hogy az egyik legjobban élhető város Szeged, egy család számára. Ha pezsgésre vágyunk besétálunk a Kárász utcára, ha nyugalomra, akkor meg kiülünk a ligetbe. Futva, biciklizve vagy autóval is percek alatt elérhető minden fontos pont, ami a két gyerek mellett nagyon előnyös, ha logisztikáról van szó.””

Sz365.hu: Mi a legmeghatározóbb élményed a várossal kapcsolatban?

V.A.: „Mindent megkaptam a várostól, amire gyerekként vágytam. 2007 pedig az egyik legmeghatározóbb év volt, hiszen abban az évben, hosszú idő után lett ismét bajnok a kézilabda csapat, majd pár hónapra rá megszületett első gyermekem, Luca.”

Sz365: Mit üzensz a városnak?

V.A.: „A szegediek rendkívül fegyelmezetten állnak a jelenlegi szituációhoz, ami nem egyszerű. Azt üzenem, ha továbbra is így lesz, akkor hamar túl leszünk a nehezén. Hajrá Szeged!”

Vadkerti Attilával készült interjúnkat, itt találod hangban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb