Kikapcs

Botka László szerint augusztus 20-án és a következő hetekben tarthatják meg a borfesztivált

“Ha a járványügyi helyzet engedi, augusztus 20-án és a következő hetekben tervezünk borfesztivált, nagyon sok koncertet és kulturális rendezvényt. Fogunk még ünnepelni Szegeden!” – mondta Szeged polgármestere Szeged Napján közzétett ünnepi videójában, csütörtök délután. 

Botka László ünnepi videójában a májusi, szegedi rendezvénysorozattal indít, mint mondja, “Szeged ilyenkor mindig sokkal pezsgőbb, mint máskor.” Így készült Szeged az idei májusra is, azonban a koronavírus-járvány keresztülhúzta a számításokat. A polgármester köszönetet mondott a frontvonalban dolgozóknak és azoknak, akik betartották a sok kellemetlenséggel járó korlátozásokat. “Szegedet számos csapás érte történelme során: árvizek, háborúk sújtották városunkat, de mi végül mindig erősebben kerültünk ki a válság után” – fogalmazott Botka László.

https://www.facebook.com/drbotkalaszlo/videos/534452257435218/

A videó végén kitér az elmaradt rendezvényekre is:

“Az a tervünk, hogy a most elmaradt rendezvényeket pótoljuk. Ha a járványügyi helyzet engedi, augusztus 20-án és a következő hetekben tervezünk borfesztivált, nagyon sok koncertet és kulturális rendezvényt. Fogunk még ünnepelni Szegeden! Addig is vigyázzunk egymásra!”

A bejelentésnek egyrészt, mint borfeszt-rajongók, nagyon örültünk, másrészt felmerült a kérdés: mi a terv az őszi Bortérrel, amely az eredeti forgatókönyv szerint szeptember közepén várná a szegedi borbarátokat, a Dóm téren, de ha a fenti, a polgármester által felvázolt forgatókönyv valósulna meg, a két, azonos tematikájú fesztivál “összecsúszna” egymással. A kérdéseinket elküldtük a szegedi önkormányzatnak, amint válasz érkezik, jövünk vele!

Akárhogy is lesz…

…ISTEN ÉLTESSEN, SZEGED!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb