Mindenmás

Napi pakk, péntek: Pac Man szülinap, 24 fok Szegeden, hungarikum a tiszavirágzás és a szőregi rózsatő! TGIF!

Atyaég, mennyi minden történt csütörtökön és mennyi minden fog ma is! Összekaptuk a legfontosabb tudnivalókat, kerülj képbe a Szeged365.hu-val ameddig lefő a péntek reggeli kávéd!

Kezdjük a legfontosabbal: megcsináltuk, legyőztük a hetet, péntek van! Ráadásul, ma még nem volt postarablási kísérlet Szegeden (bár, a cikk megírásának időpontjában még csak hat körül járunk).

SZÜLINAP, NÉVNAP, ÉVFORDULÓ

Van olyan ismerősöd, akit így hívnak? Köszöntsd fel! Boldog névnapot kívánunk: Júlia, Rita, Emil, Renáta, Ugron, Román.

Isten éltesse Naomi Campbell – t (50), Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornásznőnket (46), Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt (71) és Novak Djokovic, 12-szeres Grand Slam-bajnok teniszezőt (33)!

Éppen ma negyven éve, hogy nyilvánosan bemutatták a Pac-Mant, a videojáték-klasszikuson mégsem fog a “midlife crisis”. PAC, köszi Neked a gyermekkorunkat!

Extra meglepi a Szeged365.hu olvasóinak: ha a képre kattintotok, átlinkel egy böngészőben játszható változatra:

JUST ANOTHER DAY IN PARADISE

Pénteken derült lesz a reggel, csapadék az előrejelzés szerint nem várható, helyenként élénk lehet a szél. Napközben 18-24 fokot mérhetünk Szegeden.

A KEDVENC HÍRÜNK TEGNAP ESTÉRŐL: HUNGARIKUM LESZ A SZŐREGI RÓZSATŐ ÉS A TISZAVIRÁGZÁS

A szőregi rózsatő és a tiszavirágzás is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, pont tegnap, Szeged Napján! A gyűjteményben szintén újdonság a legendás Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú és Kegyhely és a klasszikus magyar szablyavívás is, emellett a Magyar Értéktár is hét tétellel bővült:

SZEGED NAPJA 2020 AFTER: EXKLUZÍV INTERJÚ SZEGED ÚJ DÍSZPOLGÁRÁVAL

Bár az ünnepi díszközgyűlés és a díjátadó elmaradt, mi elcsíptük egy megható, egyben inspiráló interjúra Dr. Katona Márta szegedi csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermekkardiológus professzorasszonyt, akinek rengeteg szegedi gyermek (bocs, azóta felnőtt, hiszen a Doktornő már 44 éve van pályán) köszönheti az életét:

KÉPBE HOZUNK, MINDENNEL. MINDENNEL IS!

…akkor is, ha a Holdon töltötted a csütörtöki napod. A tegnapi nap összes fontos, szegedi vagy szegedieket érintő híre, egy pakkban, tőlünk, Neked!

  • június 16-tól mehetnek a nyári táborok
  • a kormány eltörli a tranzitzónákat
  • teszt nélkül is átmehetsz a határon Röszkén
  • és még rengeteg fontos infó, 3 perc alatt átfutósban, kávé mellé:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb