Közélet

Napi összefoglaló: nem nőtt a fertőzöttek száma a megyében, lesznek nyári táborok, eredményes a digitális oktatás

Továbbra sem nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma a megyében az elmúlt 24 órában. Lesznek nyári táborok az idei évben is Szegeden és eredményesnek bizonyult a digitális oktatás Maruzsa Zoltán szerint. Napi összefoglaló.

NINCS ÚJABB FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN

3641 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 473 főre emelkedett az elhunytak száma, 1509-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1659 főre csökkent.

TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜLT A RÁDIÓ 88

Mintegy 75 millió forintos támogatást ítélt meg a médiatanács huszonegy kereskedelmi, közösségi és kisközösségi rádiónak huszonnégy műsor elkészítéséhez – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

KALAND, VÁLTOZATOSSÁG, BIZTOS MEGÉLHETÉS: EZT NYÚJTJA A MAGYAR HONVÉDSÉG

A Magyar Honvédelem Napját ünnepeljük május 21-én, ugyanis 1849-ben ezen a napon foglalták el Görgey Artúr csapatai Budát. Jelenleg hivatásos, szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonák vannak a Magyar Honvédség kötelékében. A sorkatonai szolgálat megszűnése óta hatványozottan fontos a toborzás, 2004 óta ugyanis már csak önkéntes katonai szolgálat létezik, ezért volt fontos az országos toborzórendszer kialakítása.

EREDMÉNYES A DIGITÁLIS OKTATÁS MARUZSA SZERINT

A köznevelési államtitkár ezt csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában mondta. További szigorításokat fognak feloldani, de reméli, ezt az iskolák inkább lehetőségként kezelik majd.

NEM MARAD EL A NYÁRI TÁBOROK NAGY RÉSZE SZEGEDEN SEM

Június 16-tól szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok az érvényes járványügyi előírások betartásával, mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

ÚJRANYIT AZ AQUAPOLIS STRANDFÜRDŐ, DE CSAK BIZONYOS SZABÁLYOK MENTÉN

Újabb nyitott stranddal lesz gazdagabb a karanténidőszak után Szeged szombattól, a Napfényfürdő Aquapolis strandfürdő része újra bárkinek nyitva áll. A szabályok betartása természetesen még mindig létfontosságú, erre külön kódex készült.

A MAGYAR KORMÁNY FELSZÁMOLJA A TRANZITZÓNÁKAT

A magyar kormány felszámolja a tranzitzónákat, jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Ezentúl csak az ország határain kívül, külképviseleteken lehet menekültügyi kérelmet benyújtani.

TESZT NÉLKÜL IS BE LEHET LÉPNI SZERBIÁBA

Koronavírus-teszt nélkül is be lehet lépni Szerbiába, akár a Szegedtől pár kilométerre lévő röszkei határátkelőn is.

EGÉSZSÉGÜGYI VÉDŐFELSZERELÉST KAPTAK A SZEGEDI INFEKTOLÓGIAI OSZTÁLYON DOLGOZÓK

Egészségügyi védőfelszereléseket adományozott a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged és a Szeged Első Lions Club az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ infektológiai osztályán dolgozóinak, akik az eszközöket már használatba is vették.

EXKLUZÍV INTERJÚT ADOTT SZEGED DÍSZPOLGÁRA

Ha nincs a járványhelyzet, a mai napon vehette volna át a Szeged Díszpolgára címet Dr. Katona Márta szegedi csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermekkardiológus professzor. Szeged Napja alkalmából exkluzív Szeged365.hu interjú következik a közismert, 44 éve pályán lévő szegedi professzorasszonnyal, akinek nagyon sok pici baba és kisgyermek köszönheti az életét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb