Kikapcs

Újra nyitva a Hungi! Régi arcok, új koncepció, exkluzív interjú és fotóriport az első estéről!

Indul az élet a Napfény Városában: a szegedi éjszaka meghatározó klubja, a Hungi Vigadó is visszatért, méghozzá egy egészen különleges felállásban. A srácok kávézóként üzemelnek csütörtök óta, DJ és buli van, de a tombolós-ugrálós verzió helyett inkább a beszélgetős-ülős verziót választották. Dr. Gálosi Gyula, a hely ügyvezetője mesélt a Szeged365.hu-nak a vadonatúj felállásról. 

A DJ szett már élő, a fények már villódznak, a hangulat is megvan, azonban az első napok még a biztonságos, de hangulatos társasági életről szólnak, nem a féktelen bulizásról…

ÍGY INDUL AZ ÉLET A HUNGIBAN

Hungi Summerbar néven nyitott újra a szegedi éjszaka egyik nagy kedvence, a felállás (akárcsak az élet a járványból kifelé tartva) egy kicsit még átmeneti, ám annál vagányabb: 

  • Nyitva a terasz, rajta egy étel és egy italpulttal, nomeg egymástól másfél méterre lévő asztalokkal   
  • Van DJ, kint a teraszon 
  • Hogy a szomszédok ne kapjanak agygörcsöt, a zene a benti hangszórókból szól 
  • Bent a fények is mennek, totál olyan a feeling, mintha a “régi szép időket” élnénk, azonban tánctér helyett asztalok és székek vannak, nomeg benti pult (is). Persze, ha valaki táncra perdül, nem szólnak rá a Hungisok… 

VISSZAHÍVTÁK A RÉGI HARCOSTÁRSAKAT

“Folyamatosan figyeljük a kijövő rendeleteket, ezekre reagálva, lépcsőzetesen indítjuk újra az életet a Hungiban” – mesélte Dr. Gálosi Gyula ügyvezető, aki elmondta, bő egy hete tudták megnyitni a teraszukat, csütörtök óta pedig a belső rész is üzemel, kintről “belőtt” DJ szettekkel, fényekkel, pulttal, de tánctér nélkül. Elmondása szerint ez most, egyelőre nem az üzletről szól: “Mielőtt rákérdeznétek, ez most nem a csitrilliárdok megkereséséről szól, sőt… sokkal inkább arról, hogy a benti pultból befolyó minimális bevételből vissza tudtunk hívni 1-2 régi kollégát, ami nekünk nagyon fontos.” 

ELSŐ A BIZTONSÁG 

“Nem ugrunk neki felelőtlenül, a hosszú távú cél a fontos” – nyilatkozta az ügyvezető, aki a nyitás minden egyes lépcsője előtt személyesen egyeztetett a hatóságokkal és az önkormányzattal. A Hungiban első a biztonság: az asztalok másfél méterre, a személyzet maszkban, a szórakozóhely profi fertőtlenítés alatt áll. Gyula óvatosságra int: “Fontos a bizalom, mind a vendégek, mind a hatóságok, mind az önkormányzat részéről, ezért felelősségteljesen járunk el, az elsődleges cél most az, hogy okosan, biztonságban, közösen újraindítsuk az életet Szegeden.”

A Hungi hétköznapokon 15:00-24:00, pénteken és szombaton 15:00-04:00 között tart nyitva, vasárnaponként zárva tartanak. A hangulat már a régi, a teraszon élő DJ szettek pörögnek, odabent villódznak a fények, azonban a koncepció a biztonságra utazik. Persze, ahogy az ügyvezető fogalmazott: ha valaki táncra perdül, nem szólnak rá.

ILYEN VOLT A PÉNTEK ESTE A HUNGIBAN 

A Hungi Summerbar első estéjén a Szeged365.hu fotóriportere, Szabó Dávid is ott volt, íme a tegnap esti fotóriportunk: 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb