Kikapcs

Mikor nyit a Belvárosi Mozi, Cinema City? Vicces, de ez leginkább az USA-ban dől el!

Két tényező teszi bizonytalanná Szegeden a Belvárosi Mozi és a Cinema City újranyitását: egyrészt nincs rá országos szabályozás, másrészt nem tudni, hogy mikor nyitnak ki a mozik a tengerentúlon. Két nagy film világpremierjét tervezik júliusra és ezeket a filmbemutatókat még nem mondták le. Amennyiben valóban bemutatják őket az Egyesült Államokban (nomeg a hazai szabályozás is megengedi), akkor a szegedi mozik is kinyithatnak!

JÚLIUS ELEJÉRE TERVEZI A NYITÁST A BELVÁROSI MOZI

Egyelőre még semmi bizonyosat nem tud Szabó Éva, a Belvárosi Mozi vezetője, ugyanis nem kaptak országos tájékoztatást a nyitás időpontjáról és annak feltételeiről. Ahogy a Szeged365.hu-nak elmondta, július elejére tervezik az újranyitást. Jó jelnek bizonyul ugyanis júliusra, mondta, hogy ekkorra terveznek két bemutatót, amit még nem mondtak le. Az egyik újdonság Christopher Nolan új mozija, a Tenet, a másik pedig a Mulan élőszereplős film.

CINEMA CITY: AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBELI MOZIK NYITÁSÁTÓL FÜGG SZINTE MINDEN

Ezt az információt erősítette meg a Szeged365.hu-nak Buda Andrea, a Cinema City marketing és PR igazgatója is: a nyitással kapcsolatban semmi biztosat nem lehet mondani, egyelőre semmilyen szabályt nem hoztak országosan ezzel kapcsolatban. Hozzátette, a magyarországi mozik újraindulása lényegileg az Egyesült Államokbeli mozik nyitásától függ, hiszen valóban vannak már filmek, például a Tenet és a Mulan, amelyek bemutatóját nem mondták le, de a bemutató dátumát sem a Warner, sem a Disney nem erősítette meg egyelőre. Amíg a tengerentúlon nem nyitnak ki a mozik, addig nem fogják a forgalmazók Magyarországra adni a filmeket. Ez túl kicsi piac az Egyesült Államokhoz képest, ha amerikai mozikban nem tudják játszani a filmeket, akkor nem éri meg nekik hazánkban vagy Közép-Európában bemutatni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb