Kikapcs

Karantén programajánló: garázskoncertet ad a szegedi Huckleberry Guys; világzene a Müpából; Buborék Kecskemétről

Noha sok helyen enyhítettek a kijárási korlátozásokon, közös programokra még sokáig nem lesz módunk, így azok megtekintése továbbra is csak otthonról lehetséges. Ma a Huckleberry Guys, Szeged egyik legprogresszívebb, átütő erővel, fiatalos nyomuló blues zenekara ad karantén koncertet egy garázsból. De a világzene szerelmesei is találhatnak kikapcsolódást maguknak, sőt, a karantén régi kiváló színházi darabok megtekintésére is alkalmas, nem messze Szegedtől. Következzen napi programajánlónk.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet-, és Társadalomtudományi Karának online fóruma a karantén időszak alatt az Odu. Ezen a fórumon ad garázskoncertet a szegedi Huckleberry Guys. Ez egyben a tavaszi programsorozat záró akkordja is.
A Huckleberry Guys utcazenekarként és színpadon is átütő erővel megszólaló banda. Humoros, improvizatív műsoraiban a delta blues, a hill country blues, a juke joint klubok hangulatát idézi meg. Az ősszel megjelent bemutatkozó lemezüket, a Nice Trunk!-ot a „bluesvan.hu” a 2019-es év TOP 15 albuma közé választotta. A zenekar tagjai: Balogh Ede Farkas, Balogh Gyula és Prekop Győző. Az élő esemény linkjét 18 órától ezen az oldalon osztják meg. Addig álljon itt tőlük egy pazar hangulatú videóklip a srácoktól:

Nem messze Szegedtől, az ország egyik népszerű vidéki színházában lehet megnézni Csíky Gergely: Buborékok című előadását tekintheted meg. Természetesen csak online. Nem csak azért, mert a jelenlegi helyzet csak ezt engedi meg, hanem azért is, mert ezt a darabot Kecskeméten még 2012-ben játszották, Márton Andrással a főszerepben. Az előadást a képre kattintva tekintheted meg, 19 órától.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, szöveg

A 2014/2015-ös évadban fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő Amadinda a több mint negyven éve alakult, szintén legendás Muzsikással zenél együtt. Igazi csemege a világzene szerelmeseinek. A felvétel, amit láthatsz, a Müpa 2015. április 16-i koncertjén készült. Az eseményt 19.30-tól tekintheted meg, a képre kattintva.

Muzsikás és az Amadinda közös lemeze 5. lett a legnevesebb ...
Kép forrása: papageno.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb