Közélet

Napi összefoglaló: ismét van új fertőzött Csongrád megyében, jön az iskolaőrség, szombaton csobbanhatunk a Szikin

4 krónikus beteg hunyt el a mai napra virradóra, ismét van új fertőzött a megyében. A kormány ismét könnyített, mehetünk stadionokba, szabadtéri mozikban és uszodákban szigorú szabályokkal, de lehetnek újra programok. A szabadtéri, szervezett zenei bulikra még várni kell. Szombaton csobbanhatunk a Szikin. Előnyös vagy inkább hátrányos, hogy visszaáll a fizetős parkolás július 1-jétől? Napi összefoglalónk következik.

ISMÉT VAN ÚJ FERTŐZÖTT CSONGRÁD MEGYÉBEN

3816 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 4 krónikus beteg, hosszú idő után ismét van 1 új fertőzött személy Csongrád megyében.

https://szeged365.hu/2020/05/28/koronavirus-ismet-van-uj-fertozott-csongrad-megyeben-4-szemely-elhunyt-mara-virradora/

FOCIMECCSRE, SZABADTÉRI MOZIBA MEHETNÉNK, A SZABADTÉRI KONCERTEK EGYELŐRE KIZÁRVA

A mai naptól új szabályok lépnek életbe országosan, így Szegeden is a szabadtéri rendezvényeket illetően. Járhatunk sportrendezvényekre, igaz, kisebb létszámban, az óvintézkedések miatt, nézhetünk akár szabadtéri színházi darabokat, megnyithatnak a szabadtéri mozik, de a szervezett zenés rendezvényekre egyelőre várni kell.

https://szeged365.hu/2020/05/28/pentektol-szegeden-is-mehetunk-stadionba-es-szabadteri-moziba-szervezett-szabadteri-zenes-bulikba-egyelore-nem/

JÖN AZ ISKOLAŐRSÉG

Csütörtökön 11 órát követően kezdődött el a Kormányinfó, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a járványhelyzettel kapcsolatos országos, illetve a budapesti védekezés új szakaszával kapcsolatos bejelentéseket tett. Kinyithatnak a stadionok, maradhatnak a vásárlási idősávok, 2021. július 1-től tilthatják be az egyszer használatos műanyagokat, jön az iskolaőrség.

Az iskolaőrségről, bővebben:

A FERTŐZÖTTEK 80%-ÁNAK NEM KELLETT ELMENNIE ORVOSHOZ MAGYARORSZÁGON

Több tízezer olyan ember él ebben az országban, aki átesett a fertőzésen, de nem ismerte fel, nem volt ismert beteg a közelében, ő maga sem érezte betegségét, nem ment el orvoshoz. Ezt mondta Szlávik János, a Szent László Kórház főorvosa az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

https://szeged365.hu/2020/05/28/szlavik-janos-a-megfertozodott-emberek-80-szazalekanak-nem-kellett-orvoshoz-fordulnia/

HÉTFŐTŐL ÚJRA INDUL BUSZJÁRAT SZABADKA ÉS SZEGED KÖZÖTT

Június elsejétől újraindítja Szegedre közlekedő buszát a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat.

https://szeged365.hu/2020/05/28/hetfotol-ujra-indul-buszjarat-szabadka-es-szeged-kozott/

SZOMBATTÓL ÚJRA IRÁNY A SZIKI!

Már csak az a kérdés, milyen időt kapunk a pünkösdi hétvégére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb