Mindenmás

Napi pakk, szerda: Szeged felé tart a klassz idő

Ezt már szeretjük: még el sem kezdődött a hét, de már szerda van! Szépen, lassan visszatér a klassz idő, sűrűsödött a szegedi tömegközlekedés, mi pedig összekaptuk a napindításhoz szükséges legfontosabb információkat, egészségetekre!

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!

…Nektek: Klotild, Tilda, Cecília

MA SZÜLETTEK

95 éve született Tony Curtis magyar származású amerikai színész (Van, aki forrón szereti; Minden lében két kanál), 114 éve Josephine Baker amerikai táncosnő, akinek a charlestont köszönhetjük, ma 70 éves Suzi Quatro amerikai énekesnő, zeneszerző, basszusgitáros és színésznő, a zenetörténet egyik legnagyobb ébresztő-zenéjének előadója.

Ezt indítsd el tőle a reggeli zuhanyzásod mellé:

SZEGED FELÉ TART A JÓ IDŐ

Szerdán a napos-gomolyfelhős időben elszórtan alakulhat csak ki zápor, zivatar a térségben. A légmozgás azonban még élénk, erős lesz. Hajnalra 5-12 fokig hűl le a levegő, délutánra pedig 18-25 fok valószínű.

Alakul ez:

CSÜTÖRTÖKÖN TRIANONRA EMLÉKEZIK SZEGED

Csütörtökön lesz kereken 100 éve, hogy a Versailles-i Nagy Trianon Kastély folyosóján, a La galérie des Cotelles-ben aláírták a Magyarországot szétszabdaló békediktátumot. A fájdalmas pillanatra 1920. június 4-én, 16:32-kor került sor.

Trianon 100. évfordulóján így emlékezünk a Napfény Városában:

  • egy percre megáll a tömegközlekedés, 16:30-kor
  • félárbócra engedik a városházán lévő nemzeti lobogót a trianoni békediktátum 100. évfordulóján
  • a Szegedi Szimfonikus Zenekar fanfárosai gyászdalokat adnak elő a városháza erkélyén, szintén 16:30-kor

A Trianoni békediktátumra emlékezve kondulnak meg a Dóm harangjai csütörtökön, 16:30-kor. A Magyarok Nagyasszonya székesegyházban a harangszó után Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök celebrál majd a múltra emlékező és a jelenért hálát adó szentmisét. Ugyanezen időpontban a móravárosi Szent Kereszt templom harangja is megkondul.

ÍGY VÁLTOZOTT A SZEGEDI MENETREND

Indul az élet Szegeden: az SZKT tegnap besűrítette a munkanapi troli- és villamos-menetrendjét, bővült a 2-es villamos, az 5-ös, a 8-as és a 10-es troli járata, a többi vonal és a hétvégi menetrend nem változott. 

Mutatjuk a legfontosabb, mától életbe lépő változásokat:

KERÜLJ KÉPBE: ÍME A TEGNAPI NAP LEGFONTOSABB HÍREI

Sűrű keddünk volt, az alábbi pakkunkban összekaptuk a legfontosabb napi történéseket, a lecsengő koronavírus-járványtól a családtámogatásokig.

Legyen meseszép a napotok!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb