Mindenmás

14 ittas vezetőt kaptak el a hétvégén Szegeden

Szerintünk rekord, de nem a jobbik fajtából (sőt): 14 ittas vezető ellen indítottak büntetőeljárást a rendőrök Szegeden, további kettőt Hódmezővásárhelyen és Csongrádon. Mindezt 2020. május 29 és június 1. között, tehát egyetlen hosszú hétvége leforgása alatt.

A megye útjain összesen 23 baleset történt a péntektől hétfőig tartó időszakban, amelyeknek csaknem 80 százaléka személyi sérülés nélküli volt. Az egyetlen hétvége alatt 14 szegedi (a megyében 16) ittas sofőr azonban kétségbeejtő.

A Csongrád Megyei Rendőrfőkapitánysággal közösen a Szeged365.hu az alábbi 4 “nem” betartására kér, mielőtt autóba ülnél:

  • NEM ülök alkoholfogyasztás után járműbe/járműre és nem vezetek ittasan!
  • NEM ülök be olyan személy autójába, akiről tudom, hogy a járművezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, illetve megpróbálom megakadályozni, hogy a járművel elinduljon, és felhívom a figyelmét az ittas járművezetés baleseti kockázatára!
  • NEM engedem át a jármű vezetését olyan személynek, akiről tudom, hogy szeszes italt fogyasztott!
  • NEM kínálom szeszes itallal barátomat, ismerősömet, ha tudom, hogy még járművet fog vezetni!

Ennyire egyszerű. Köszönjük.

Forrás: Police.hu

GIF: Leonardo Dicaprio megpróbál részegen bemászni a lengendás Lamborghini Countach-ba a A Wall Street farkasa című filmben. Ott lehet, hogy jópofa volt, a valóságban azonban életveszélyes a mutatvány, ne csináld utána.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb