Sport

Futással a koronavírus ellen: 10 nap alatt 10 félmaratont futott le Báló Bence Szegeden

A teljesítményt Forrest Gump is megirigyelhetné: a labdarúgó játékvezetőként is dolgozó Bence egymást követő 10 napon át futott le több mint 21 kilométert.

Báló Bence és Gábe Tamás május 25-én úgy döntött, hogy hagyományteremtő szándékkal 10 nap alatt 10-szer futják le a félmaratont jelentő 21 kilométeres távot. A nem mindennapi teljesítmény kapcsán az ötletgazda, Báló Bence a Szeged365.hu-nak elmondta, a koronavírussal kapcsolatos veszélyhelyzet miatt neki is megnőtt a szabadideje, így ezért döntött a futás mellett.

Hagyományteremtő szándékkal vágtam bele a kihívásba, és a jövőben komolyabban is szeretnék foglalkozni futással. Célom, hogy ultrafutóként hosszabb távokat is teljesítsek, például a Tisza tavat szívesen körbefutnám majd – árulta el Báló Bence.

Minden nap más útvonalon kocogott a páros, jellemzően Szegeden és környékén. Azonban a teljes sorozatot végül csak Bence tudta teljesíteni, Tamás a 8. napon egy sérülés miatt kénytelen volt feladni a kihívást, de összegző facebook posztjukban kilátásba helyezték, hogy jövőre már 21 napra is kiterjesztik a sajátos kezdeményezést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb