Közélet

Koronavírus: Csongrád-Csanád megyében már csak 13 aktív fertőzött van

Négyszáz alá csökkent a koronavírus-fertőzéssel ápolt betegek száma, és négy olyan megye is van, ahol nincs igazolt fertőzött. Hatósági házi karantén elrendelése nélkül léphetnek be péntektől Magyarországra az osztrák, cseh és szlovák állampolgárok, valamint az ezekből az országokból érkező magyarokderült ki az operatív törzs pénteki tájékoztatóján.

KEDVEZŐEN ALAKULNAK A JÁRVÁNYÜGYI ADATOK

Müller Cecília országos tisztifőorvos kiemelte: Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Tolna megyében nincs igazolt fertőzött, országosan pedig kevesebb mint 400 főt ápolnak koronavírus-fertőzéssel. Csongrád-Csanád megyében 13 igazolt aktív esetet tartanak nyilván.

KARANTÉN NÉLKÜL LÉPHETNEK MAGYARORSZÁGRA AZ AUSZTRIÁBÓL, CSEHORSZÁGBÓL, SZLOVÁKIÁBÓL ÉRKEZŐK

Hatósági házi karantén elrendelése nélkül léphetnek be péntektől Magyarországra az osztrák, cseh és szlovák állampolgárok, valamint az ezekből az országokból érkező magyarok. Erről már Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa számolt be. A rendőr alezredes hozzátette: a magyar állampolgárral azonos megítélés alá esik az Európai Gazdasági Térség minden olyan állampolgára, aki állandó tartózkodásra jogosult, és ezt állandó tartózkodási kártyával igazolja.

AZ ENYHÍTÉST MÁR REGGEL BEJELENTETTÉK

Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter reggel facebook posztjában ismertette, hogy korlátozás, karantén és koronavírus teszt nélkül lehet utazni Magyarország, Ausztria, Csehország és Szlovákia között.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb