KözéletMindenmás

A szegedi időseknek még a héten is osztottunk maszkokat, és nem állunk meg!

Egyre jobb hírekről tudunk beszámolni, enyhűlnek a koronavírus miatt bevezetett korlátozások, egyre több kulturális és szórakoztató hely nyithat újra, a szegedi vendéglátó egységek is megteltek élettel, de az idősekre most is kiemelten kell vigyázni. A Dél-magyarországi Polgári Egyesület tagjaival, a szegedi közösségi emberekkel, az egyesületekkel és olvasóinkkal összefogva azon dolgoztunk az elmúlt hónapokban, hogy a lehetőségeinkhez képest maximálisan tudjunk segíteni a szegedi időseknek!

Fotó: 24.hu

Büszkék és boldogok vagyunk, mert Szegeden mindig lesznek önzetlen vállalkozók, közösségi emberek akik segítenek. A Szeged365.hu pedig mindig ott lesz, és büszkén hirdetjük, kiáltjuk a világba: Szeged a bolygó legszolidárisabb városa!

Gigantikus köszönet a cégeknek és személyeknek akikkel együtt dolgozva tudtunk már eddig is segíteni és hírt adni a szegedi szolidaritásról: Mizsik Attila – PizzaMonster, Mannah Reda – Trója SzegedZsüfflandRoyal FleurPerjési Zoltán – TUTI Nagyker,Szeged Első Lions ClubRotary Club Szeged DómJoób Márton, Dobó József szegedi Roncs Autó KftBarnák László, Birkás Balázs, Mihálffy BélaJakab GusztiSzabó Sándor, Nagyköltöztetés.hu, Chovanyecz Kata és Német FerencCsongrád Megyei ÖnkormányzatFekete György, Bolero SzegedAntoni Dusán, Igaz Szilveszter – Igazlaptop.huAlcoholic Bilbao amatőr futsal csapat, Brillmann Zsolt – szájmaszk-készítő angyalok, és végül, de véletlenül sem utolsó sorban Nemesi Pál és a Dél-Magyarországi Polgári EgyesületKÖSZÖNJÜK!!!

Köszönjük mindenkinek az együttműködést, de mi még most sem állunk le, dolgozunk tovább! Több okból is így döntöttünk: a szakemberek még tartanak a koronavírus járvány második hullámától, ami bár sokkal gyengébb erejű lesz, ha egyáltalán bekövetkezik, de a szegedi idősekre ugyancsak veszélyes lehet. A kollégákkal és az együttműködő partnereinkkel sokat beszélgettünk, tapasztalatokat cseréltünk, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a társadalmi munkát folytatni kell!

Fontos, hogy a szegedi időseknek ne csak a koronavírus járvány idején segítsünk, hanem folyamatosan kapcsolatban legyünk velük, ugyanis fel kell készülni egy esetleges második hullámra, vagy más járványok elleni védekezésre is. Sok kedves szegedi időssel beszélgettünk, akik magányosnak érzik magukat, akik egyedül vannak, vagy akiknek nincs anyagi lehetőségük felkészülni a drámai helyzetekre. Szegedi közösségként kötelességünknek érezzük, hogy városunkban folyamatosan hírt adjunk a felajánlásokról és segítsük a szoldiráis munkát!

Ezt olvastad már?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb