Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
15 C
Szeged
2021, február 24., szerda

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Folytatódik az új nemzeti konzultáció kérdéseinek ismertetése (videó)

Folytatódik az új nemzeti konzultáció kérdéseinek ismertetése (videó)

Hirdetés

Folytatódik az új nemzeti konzultáció ismertetése, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton, videóüzenetében tárta fel a gyermeket nevelő családok internethasználatára, a hazai turizmus népszerűsítésére és járványügyi figyelőszolgálatra vonatkozó újabb kérdéseket.

 Dömötör Csaba úgy fogalmazott: a digitális tanrend bevezetése nagy erőfeszítést jelentett a tanároknak, a diákoknak és a szülőknek is. Köszönetet mondva helytállásukért hangsúlyozta, a fokozott internethasználat anyagi értelemben is nagy terhet jelent, ezért azt kérdezi a kormány, hogy támogatják-e a magyarok, hogy járvány idején ingyenes legyen az internet használata az iskolás gyermeket nevelő családoknak, valamint a tanároknak.

A közös teherviselés kapcsán azt is kérdezik, hogy egyetértenek-e a magyarok azzal az alapelvvel, hogy a bankoknak és a multiknak is hozzá kell járulniuk a védekezés költségeihez – mondta.

Fotó: MTI

Kiemelte: arról is szeretnének párbeszédet folytatni, hogy a magyarok támogatják-e a járvány utáni időszakban is a már megindult munkahelyvédő programokat, és egyetértenek-e azzal, hogy külön programokkal kell ösztönözni a hazai termékek vásárlását, illetve népszerűsíteni a belföldi turizmust.

Dömötör Csaba rámutatott: a brüsszeli járványügyi szervezet nem észlelte időben a járványveszélyt, még akkor is mérsékeltnek nevezte a vírus kockázatát, amikor már “itt volt a baj”. Ezért azt a kérdést is felteszik, hogy szükség van-e állandó magyarországi járványügyi figyelőszolgálatra – jelentette be.

Közölte: a kérdőívet postai úton, és később az interneten is ki lehet majd tölteni. Mivel olyan kérdésekről van szó, melyekről valószínűleg mindenkinek megvan a véleménye, Dömötör Csaba mindenkit arra biztatott, hogy mondja is el azt a hamarosan induló nemzeti konzultációban.

Újabb kérdések a nemzeti konzultációból

A gyermeket nevelő családok internethasználata, a hazai turizmus népszerűsítése, járványügyi figyelőszolgálat: újabb kérdések a nemzeti konzultációból.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. június 5., péntek

Az új nemzeti konzultáció kérdéseinek első része néhány napja már ismertetésre került, ezt a Szeged365.hu is közölte:

Forrás: MTI

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -