Sport

Közel kétmillió forinttal járult hozzá a szegedi beteg kisgyermekek gyógyulásához a Tisza Volán SC

Közel kétmillió forinttal támogatta a szegedi Tisza Volán SC kézilabda szakosztálya a szegedi Gyermeksebészet a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítványt, a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítványt és a Dr. Tekulics Péter a Gyermekekért Alapítványt.

Az egyesület a koronavírus járványra való tekintettel március végén úgy döntött, hogy megkéri a náluk edző fiatal sportolók szüleit, hogy az áprilisi, májusi és júniusi tagsági díjak összegét, amennyiben tehetik ajánlják fel jótékony célra.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Kővári Árpád a Tisza Volán SC elnöke és Bartók Csaba, a Tisza Volán SC kézilabda szakosztály szakmai igazgatója csütörtök délután tartott sajtótájékoztató keretében ismertette az akció célját, menetét és ünnepélyes keretek között átadta a már említett három alapítványnak szánt összegeket.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A Gyermeksebészet a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítvány és a Dr. Tekulics Péter a Gyermekekért Alapítvány képviselői, Dr. Kiss Judit Klára és Dr. Kovács Tamás a Szeged365.hu-nak az alapítványok közti szoros kapcsolatról és a kapott összeg felhasználásáról beszélt:

Majd Dr. Tajti Zsanett a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítvány megálmodója és vezetője elmondta, az alapítvány a neki szánt összeggel a szegedi gyermekintenzív osztályt kívánja támogatni. Szeged Tündéri Doktornénije korábban a Szeged365.hu Szegedi Sikersztorik című sorozatában mesélt hosszabban az alapítvány működéséről, a gyermekgyógyászatról és annak mindennapos kihívásairól.

Bartók Csaba, a Tisza Volán SC kézilabda szakosztály szakmai igazgatója a jótékonysági akcióról elmondta: nagyon örülnek annak, hogy a gyűjtés a várt eredményt felülmúlta és, hogy sok szegedi kisgyermek életét menthetik meg esetleg tehetik jobbá és könnyebbé annak köszönhetően, hogy a kézilabdázók szülei gondolkodás nélkül igent mondtak az ötletre. A szakmai igazgató az egyesület jelenlegi helyzetéről, terveiről és céljairól is beszélt:

A sajtótájékoztatót Szabó Dávid kollégánk kapta lencsevégre:

A Szeged365.hu a sajtótájékoztatót élőben közvetítette ez itt tekinthető meg újra:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb