Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
8.3 C
Szeged
2021, február 27., szombat

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Egész nyáron korlátozásokra kell számítani a szegedi vasútvonalakon

Egész nyáron korlátozásokra kell számítani a szegedi vasútvonalakon

Hirdetés

Egész nyáron korlátozásokra kell számítani a szegedi vasútvonalakon a Nyugati pályaudvarra vezető vasúti szakasz felújítása miatt, közölte a MÁV.

Több járat indulási és célállomása megváltozik, a szegedi InterCity-k munkanapokon Zuglóból, hétvégén Kelenföldről fordulnak. A reggeli csúcsidőszakban nagyobb utasforgalom alakulhat ki Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között, az éjszakai vonatok esetében pedig a Nyugati helyett Zugló, illetve Kőbánya-Kispest lesz a végállomás.

A közleményben azt is írták, a ceglédi vonal pályahálózatának karbantartására a MÁV mintegy 4 milliárd forintot csoportosított át idén saját forrásból, hogy kevesebb legyen a műszaki hiba, pontosabbak legyenek a vonatok. A Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújításával egyszerre, május közepén megkezdődtek az előkészítő munkák a pályaudvar és a Városliget elágazás közötti szakaszon.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A következő fázisban, június 20-tól augusztus végéig jelentős módosítás lép életbe a karbantartás miatt – hangsúlyozták.

A mostani karbantartás ideje alatt csak egy vágányt zárnak le, így a másikon folyamatosan biztosítják a közlekedést. Emellett elvégzik a Dózsa György úti híd és a Kacsóh Pongrác úti gyalogos aluljáró szigetelési munkáit, valamint az Erzsébet Királyné úti gyalogos aluljáró szegélyét meghosszabbítják és magasítják.

Forrás: MTI

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -