Közélet

Napi összefoglaló: a megyében 6 áldozatot követelt a vírus, a szegedi szociális intézmények dolgozóit is tesztelik

Lassan 1000 alá kerül az aktív fertőzöttek száma, Csongrád-Csanád megyében 6 áldozatot követelt a vírus és a szegedi szociális intézmények dolgozóit is teszteli az SZTE.

1000 ALÁ CSÖKKENHET AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Mindössze 10 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4027 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 37 éves férfi, akinek az eddig rendelkezésre álló információk szerint nem volt ismert alapbetegsége. Ezzel 551 főre emelkedett az elhunytak száma, 2355-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1121 fő.

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉBEN 6 ÁLDOZATOT KÖVETELT A VÍRUS

Csökken az aktív fertőzöttek száma, de elhunyt egy 37 éves férfi. Azonnali bevetési egységet hoznak létre, biztonságos az itthoni nyaralás, és Horvátországba is korlátozás nélkül lehet utazni – derült ki az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

A SZEGEDI SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK DOLGOZÓIT IS SZŰRI AZ SZTE

A Szeged-Csanádi Egyházmegye szociális intézményeinek dolgozóit is szűri az SZTE. Az intézmény a társadalmi felelősségérzetének megfelelően június 8-án megkezdte a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő szociális intézmények mintegy 160 alkalmazottjának és körülbelül 600 ellátottjának koronavírus szűrését.

ÚJ KERÉKPÁRÚTTAL BŐVÜLT A SZEGED-SZATYMAZ KÖZÖTTI ÚTSZAKASZ

Új kerékpárúttal bővült a Szeged-Szatymaz közötti útszakasz. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt két évben több mint ezer kilométernyi kerékpárút kezelését vette át, amelyhez hozzátartozott az említett két település közötti bicikliút kiépítése is, jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Szatymazon.

ÁROKBA BORULT EGY AUTÓ DOMASZÉKNÉL

Aki összeszedi, megtarthatja! Jól jönne most egy hasonló akció, bár a szállított német autók mindegyike megsérült. A mentés még tart, a közlekedés egy sávban halad a röszkei oldalon.

EGY QR RANGSOR SZERINT AZ SZTE A LEGJOBB MAGYAR EGYETEM

A világ egyik legismertebb , felsőoktatást minősítő cége, a Quacquarelli Symonds (QS) is közétette idei évi listáját, amelyen az 501-510. helyen áll a Szegedi Tudományegyetem. Ezzel az eredménnyel Magyarországon a legjobb felsőoktatási intézménynek számít az SZTE!

JÚNIUS 15-TŐL ÉLETBE LÉP A NYÁRI MENETREND AZ SZKT JÁRATAIN

Június 15-től minden vonalon a nyári menetrend szerint közlekednek az SZKT járatai. A változtatásokkal sűrűbben fognak járni a trolik és a villamosok is, újra munkába áll az 1-es villamosvonal.

A VIRÁG CUKRÁSZDA KÉT ÉDESSÉGE IS BEKERÜLT A MAGYARORSZÁG CUKORMENTES TORJA VERSENYBE

A szegedi Virág cukrászda két finomsága is bekerült a Magyarország cukormentes tortája verseny döntőjébe! A helyi készítésű édességek mellett a pilisszentiváni Ludwig & Mentesi Kft., a monori AMI Süti Kft. és a tápiószecsői Hisztéria cukrászda egy-egy alkotása is versenyben van.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb