Kikapcs

Szép és hasznos festésekkel gazdagodik a Szegedi Vadaspark

Díszítő és ismeretterjesztő festményekkel bővül a Szegedi Vadaspark. Az alkotásokkal minden korosztály megismerheti majd az állatkert madarait, a világ medvefajait, és könnyedén különbséget tehetnek mérges és ehető gombafajok között.

A Szegedi Vadaspark mindig is a természetességre, a valós, vagy az eredeti élőhelyhez hasonló környezet teremtésére törekedett – írja a zooszeged.hu. A vadaspark munkatársai több fafestménnyel dekorálták ki a legfontosabb pontokat, amellyel nem csak a díszítés, hanem az ismeretterjesztés és az oktatás is a céljuk.

Az afrikai bemutatónkon két afrikai törzsi maszk fogadja a látogatókat, a parasztudvar bejáratát hygge stílusú magyar motívumok díszítik. A képek a medveösvényen haladva a mérges és a csúnya, de ehető gombák világába kalauzolják el a kicsiket és nagyokat, majd tovább haladva a világ medvefajait ismerhetjük meg közvetlenül a medvekifutó előtti farönkökön. A madárbarát kertben megtudhatjuk, milyen hazai madárfajokkal találkozhatunk a kertünkben is, ha résen vagyunk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb