Közélet

Vasalódeszka-Gate: veszélyes a gyakorlat otthoni utánzása, ezért büntettek

Tovább pörög a makói tesitanár által kirobbantott vasalódeszka-gate, most épp a tankerületek irányításáért felelős Klebelsberg Központ reagált az ügyre. Az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatukban azt írják, azért büntették meg a tanárt, mert a gyakorlat veszélyes lehet a gyerekekre.

LEMARADTÁL? EZ TÖRTÉNT EDDIG

Adott egy tesitanár, aki a karantén elején a nappalijában, egy vasalódeszkán tartott online tesiórát a tanítványainak. Imádtuk, talán elsőként (de minimum az elsők között) adtunk hírt az esetről, pont a Szeged365.hu indulásának másnapján:

https://youtu.be/cyeVkCnXoJU

A balhé tegnap este tört ki igazán, miután nyilvánosságra került: a videó feltöltésének napján a tankerületi központ vezetője Vezsenyi Lászlót, a videó főhősét eltiltotta a tanítástól, Vezsenyinek át kellett adnia az összes tanulócsoportját, és oktatási anyagokat sem küldhetett a diákoknak. Emellett sziszifuszi büntetést is kapott: ugyanúgy minden nap el kellett készítenie a tanagyagokat, de azt a diákok nem láthatták, csak a tankerület és az iskola igazgatója kapta meg.

Azóta már a fél ország összefogott a pórul járt, de igencsak kreatív pedagógusért. A támogatók között volt oktatási ombudsman (pacsi), lelkész (Pécsről), petíciót gyűjtő oldal (ők eredetileg 20.000 aláírást szerettek volna, a cikkünk megírásának pillanatában ez már lazán a 25.000 – et karistolta) és persze politikai narratívát kovácsoló propaganda-média is.

ÍME A FOLYTATÁS: MEGSZÓLALT A KLEBELSBERG-KÖZPONT

A makói tornatanárt azért büntették meg, mert a gyakorlat veszélyes lehet a gyerekekre, írja az MTI a tankerületek irányításáért felelős Klebelsberg Központ nyilatkozata alapján. A tankerülettől kapott tájékoztatás alapján a videó miatt szülői bejelentés érkezett a hozzájuk. A tankerületi központ arra hivatkozott, hogy a videóban látható gyakorlat balesetveszélyes, ha azt a gyerekek utánozni akarják. Hozzáteszik, a Makói József Attila Gimnázium testnevelőjével kapcsolatban az intézményvezető, illetve a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ hozott döntést: letiltotta a tanításról, valamint azt a döntést hozták, hogy minden nap el kell készítenie csoportjainak az aznapi gyakorlatokat pontos utasítással és elküldenie a tankerületi vezetőnek. A diákoknak viszont nem, a tanításról ugyanis le van tiltva. A Klebelsberg Központ az ügy tudomására jutása után kérte a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a korábbi döntését, mert az eljárásával nem értünk egyet, a tankerületi igazgató azonban ezt nem tette meg.

Na, eddig ennyi. Szerintünk lesz még fejlemény, mi pedig jönni fogunk vele.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb