Kikapcs

Megékezett Szegedre Irungu, a zsiráf (videóval)

Egy fiatal Rotschild-zsiráf érkezett hozzánk a Fővárosi Állat- és Növénykertből. A 2017 elején született Irungu szállítása minden komplikáció nélkül zajlott – tette közzé a Szegedi Vadaspark.

Irungu nyugodtan, a fölötte belógó faleveleket rágcsálva várta, hogy végre az autó a helyére kerüljön, és alighogy kitárult a speciális, zsiráfszállításra kialakított utánfutó ajtaja, egyből a rámpára lépett, és el is foglalta a számára kialakított boxot a házban. A Vadaspark tájékoztatása szerint most egy darabig az új helyét szokja, majd megismerkedik a csapat többi tagjával is, Thaboval és Luke-kal. Pár hét múlva már a külső kifutójában ismerkedhetnek meg látogatóink is a fiatal bikával, addig pedig az üvegen át leshetnek be hozzá.

https://www.facebook.com/szegedivadaspark/videos/2978100825644961/

NA DE HOGYAN UTAZNAK A ZSIRÁFOK?

Sok látogatók kérdezi, vajon hogyan szállítják a zsiráfokat? A Vadaspark kitért erre is. Mint írják, valóban nem egyszerű feladat, megfelelő szállítóeszközök mellett hatalmas tapasztalat is szükséges hozzá. Külön szakembert kértek fel, aki szinte mindent tud a nagyméretű emlősök szállításáról. A cseh Dvur Kralové-i Állatkertben dolgozó Zdenek Barta nem először szállít Szegedre zsiráfot, már jól ismeri a zsiráf-házat. Irungut még Dr. Sós Endre, a fővárosi állatkert főállatorvosa is elkísérte, de az ő közreműködésére nem volt szükség, a zsiráf biztonságosan utazott, majd nagyon gyorsan hagyta el a szállítójárművet és foglalta el a helyét.

A Szegedi Vadaspark fiatal bikák tartásával segíti a zsiráfok európai fajmentő tenyészprogramját (EEP). Jelenleg a Rotschild-zsiráf az egyik legveszélyeztetettebb alfaj, kevesebb, mint 1700 egyede él vadon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb