Kikapcs

A Fűtőmű utcában vetít a Belvárosi Mozi, a Mamma Mia kerül elsőként képernyőre

A Fűtőmű utcába költözik a Belvárosi Mozi, na nem úgy és nem örökre, csak néhány jó kis film vetítésének erejéig. Az akció a Városmetamorfózis keretén belül a Szegedi Távfűtő Kft., a Mondolo Egyesület és a Belvárosi Mozi közös kezdeményezésében jön létre és a jövő hét végén veszi kezdetét.

A vetítés Szeged egyik legnagyobb fűtőművének oldalán valósul meg, mégpedig a Mondolo Egyesület alkotóinak köszönhetően, akik egy óriási retro tévét festenek az objektum oldalára. Az első mű, egy zenés vígjáték, a Mamma Mia, ami június 27-én kerül „képernyőre” este 21:00 órakor és 23:00-kor ér majd véget, ügyelve a környéken lakók nyugalmára.

A Szegedi Távfűtő Kft-nek és a Mondolo Egyesületnek nem ez az első projektje.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A szabadtéri pikniket a megfelelő előírások mentén rendezik meg a külvárosban, ahová bárki kitelepülhet egy pokróccal, némi frissítővel és finomsággal. Az első előadás után a szervezők összegeznek majd és vélhetően július 18-án újabb produkcióval érkeznek. Információink szerint a tervek között az szerepel, hogy a kültéri mozi show egészen augusztus közepéig, minden hétvégén újabb és újabb élménnyel ajándékozza meg a filmek szerelmeseit.

A Városmetamorfóis néven futó projektnek ez a második állomása, az elsőről és magáról az akcióról, annak céljairól bővebben a Szeged365.hu néhány hete így írt:

A Belvárosi Mozi pedig egyébként hétfőn újra megnyitja kapuit, erről elsőként alább számoltunk be:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb