Kikapcs

Bővül a mórahalmi lovasszínház repertoárja, exkluzív interjú Pintér Tiborral

Több, új produkciót visz színre a Nemzeti Lovas Színház, amit a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színházban a már meglévő közönségkedvencek mellett ismert, tehetséges művészek mutatnak majd be. Ilyen például a Szilaj, a Marica Grófnő vagy épp Mátyás az igazságos, de továbbra is megtekinthető lesz a Kincsem vagy a Honfoglalás, ismertette péntek délután Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója Mórahalmon.

A művész úr kiemelte: a lovasszínháznak végtelenül fontos szerepe van a magyar kultúrában és történelemben, éppen ezért azon dolgoznak, hogy a színre vitt produkciók évről-évre látványosabb, közkedveltebb és sokatmondóbb módon táruljanak a közönség elé.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Pintér Tibor – közismertebb nevén Tenya – a Szeged365.hu-nak a sajtótájékoztatót követően exkluzív interjút adott, amelyben ismertette a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház hatodik évadának legfontosabb tudnivalóit, a lovasszínház különlegességét és végül, de nem utolsó sorban még a szegedieknek is üzent:

A sajtótájékoztatón Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere közölte a Szent Erzsébet Gyógyfürdő 2020-as évének működésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat (amelyről a Szeged365.hu több ízben is beszámolt az elmúlt időszakban) és természetesen szót ejtett a Patkó Lovas és Szabadtéri Színházról is. Örömét fejezte ki abban, hogy a város időről-időre egyre látogatottabb a térségben élők körében és azt is elmondta, hogy továbbra is azon lesznek, hogy a turisztikai szolgáltatások mellett, a kulturális élet is egyre gazdagabb legyen, ehhez pedig a lovasszínház és annak bővülő repertoárja kiváló elem.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Végül pedig Duka Félixtől megtudtuk, hogy a mórahalmi televíziónak lehetősége nyílt egy játékfilm elkészítésére, amely Rózsa Sándor kalandos életét mutatja majd be, a forgatáshoz szükséges munkálatok és előkészületek már zajlanak, a felvételre augusztusban kerül sor, a vetítésre pedig vélhetően szeptemberben. Duka Félix kiemelte: Mórahalom számára ez egy óriási lehetőség és hatalmas élmény, reményei szerint a játékfilmet sokan és örömmel fogadják majd.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A Szeged365.hu a sajtótájékoztató, amely két részből állt élőben közvetítette, ennek mind a két része alább tekinthető meg újra:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb