Közélet

Napi összefoglaló: 5 újabb beteg az országban, a természet visszavág, mit tett a koronavírus a megye gazdaságával?

A szombati adatok alapján tovább csökken a fertőzöttek száma Magyarországon, de a pandémiás helyzetnek hatása is volt a megye gazdaságára. Eközben egy hatalmas szemétsziget is elérte a Tisza szegedi szakaszát.

Koronavírus: 5 újabb megbetegedés országosan, Csongrád-Csanád megyében továbbra sincs új fertőzött

Mindössze 5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4086 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 570-re emelkedett az elhunytak száma, 2585-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 931 fő. 186 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.

Mit tett a koronavírus Csongrád-Csanád megye gazdaságával?

A koronavírus járvány elsősorban az egészségre veszélyes, ezért a legfontosabb az emberi életek mentése. Másodsorban a gazdaságot támadta meg, egész pontosan a koronavírus járvány miatt bevezetett intézkedések okoztak igen nagy zűröket világ szinten a gazdaságban. 

A természet visszavág: szemétsziget érte el a Tiszát Szegednél

Vegyes összetételű, uszadékfából és műanyag palackokból álló hordalék érte el a Tisza szegedi szakaszát. A nem túl esztétikus jelenséget feltehetőleg az utóbbi napok csapadékos időjárása miatt megáradt mellékfolyók hozták magukkal.

Szeged365 a nők védelmében: lelkiismeret-furdalás a korona idején?

Lelkiismeret-furdalás, frusztráció, félelem, szorongás, stressz, agresszió, depresszió, – mind a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében önként és/vagy szabadon választott karantén hozadékai, állítja Szalma Ibolya, a Nők Védelmében Egyesület elnöke, de vajon mi a megoldás, egyáltalán van erre kézzel fogható megoldás? Igen, a szakértő szerint van.

Az Európai Bizottság tudományos főtanácsadói csoportjának tagja lett Kondorosi Éva szegedi kutatóprofesszor

A Széchenyi-díjas biológus abban a munkacsoportban kezdett el dolgozni, amely a jelenlegi Covid-19-járvánnyal, illetve egyéb krízishelyzetekkel foglalkozik. A Szegedi Biológiai Kutatóközpont akadémikusát az MTA elnöke, Lovász László jelölte a testületbe.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb