Kikapcs

Levendula és Rózsa Napok lesznek a hétvégén a Füvészkertben

Hetedik alkalommal rendez Levendula és Rózsa Napokat a Szegedi Füvészkert. Az esemény június 27-én és 28-án színes, kulturális programokkal, koncertekkel, növénybemutatóval és kézműves vásárral várja az érdeklődőket a virágok jegyében. A jó hangulat garantált, kár lenne kihagyni!

A programkínálatban számos koncert, gyerekeknek szóló előadások, táncműhely és méhészeti bemutató is szerepel. Az ismeretterjesztő előadásokon és bemutatókon bárki számára megismerhetővé válnak a középkori gyógynövénykertek titkai, a méhészet rejtelmei, a rózsák fajtái és jelképei, vagy a szappankészítés története, újra és újra visszatérve a hétvége főszereplőihez, a levendulához és a rózsához.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Koncertet ad többek között a Terebes zenekar, a Benedekfi-testvérek, az Smyrna zenekar, a Meszecsinka Duó és Tandi Flora énekesnő. A táncbemutatókról a Bánát Néptáncegyüttes és a Cuháré Táncegyüttes gondoskodik, fellépnek a Szegedi Szimfonikus Zenekar művészei, a Népzenei Kamaraműhely és a Piarista Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A legkisebbeknek pedig a Grimm-Busz Színház és a Csiga Duó kínál gyermekműsorokat.

A részletes program alább tekinthető meg:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb