Kikapcs

Szeged365 kikapcs: irány a Belvárosi Mozi, házhoz megy a Szegedi Szimfonikus, élmény Ópusztaszeren

Igen, tudjuk, szörnyű az idő, ráadásul hétfő van, ennek ellenére a Napfény Városában mégis akad olyan hely, ahol kikapcsolódhatsz és szórakozhatsz, méghozzá: megnyitotta kapuit a Belvárosi Mozi, mutatjuk melyik az a három film, amit már ma megnézhetsz, aztán házhoz visszük a Szegedi Szimfonikusok csodás előadását és javaslunk egy klassz, hagyományokra épülő, szabadtéri programot is a Szegeden táblán túlra.

MEGNYITOTTA KAPUIT A BELVÁROSI MOZI

Ma délután 15:00 órakor végre megnyitotta kapuit az idei évben 100. születésnapját ünneplő, Belvárosi Mozi. Az épület teljes átalakításon esett keresztül ám a koronavírus-járvány miatt mindezt a nézők egészen június 22-ig nem láthatták. Ma azonban nem csak a karbantartási munkálatok eredménye, hanem klassz filmek is megtekinthetők az új köntösbe öltözött Belvárosi Moziban, ilyen például az Emma, a Láthatatlan Ember és A Feltaláló is.

Zsigmond Vilmos terem

  • 17 óra: EMMA – 124 perc
  • 20 óra: A LÁTHATATLAN EMBER – 110 perc

Balázs Béla terem

  • 17:30: ZÁRÓJELENTÉS – 118 perc
  • 20:30: BLOODSHOT –109 perc

Csőke József terem

  • 16:30: A MI KODÁLYUNK – 90 perc
  • 19:30: KISASSZONYOK – 135 perc

Ne maradj le, ne maradj ki! Részletek az alábbi cikkben:

ÉLŐ KONCERT HELYET – HÁZHOZ MEGY A SZEGEDI SZIMFONIKUS

A Szegedi Szimfonikus Zenekar a koronavírus-járványra való tekintettel néhány hónappal ezelőtt „Élő koncert helyett” címen indított online sorozatot a komolyzene kedvelőinek, a sorozat a korlátozások enyhítésével és a veszélyhelyzet megszüntetésével nem ér véget, sőt, egyenesen házhoz visszük, íme a legfrissebb rész:

IRÁNY ÓPUSZTASZER

Újra teljes erőbedobással várja látogatóit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. A létesítményben június 23-tól, azaz keddtől ismét megtekinthető a Feszty-körkép és az Emlékpark állandó és időszaki kiállításai. A hagyományokra épülő élményszerzést kár lenne kihagyni. Annál is inkább, hogy a már említett körkép mellett újra szemügyre vehető a Rotunda és a Látogatóközpont tárlata, az árvízi bemutató, valamint a Magyarország történelme és Szer története címen futó, 3D-s animációs filmek is, a skanzen és a Nomád Park látványosságai mellett. Az objektum a nyári nyitvatartás szerint hétfő kivételével, minden nap 10:00-18:00 között várja a szegedi látogatókat is, ahol a nyári belépőjegyárak érvényesek.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb